Договор за подпомагане регионалното инвестиционно планиране в отрасъл ВиК на

...
Договор за подпомагане регионалното инвестиционно планиране в отрасъл ВиК на
Коментари Харесай

Осигуряват 22,8 млн. лв. за прединвестиционни проучвания на шест ВиК

Договор за подкрепяне районното капиталово обмисляне в бранш ВиК на стойност 22,8 млн. лв. по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година " (ОПОС) беше подписан през днешния ден сред Министерството на околната среда и водите и Министерството на районното развиване и благоустройството.


Дейностите по плана плануват правенето на районни прединвестиционни изследвания (РПИП) за водоснабдяване и канализация за обособените територии, обслужвани от ВиК сдруженията София, Велико Търново, Габрово, Плевен, Търговище и Хасково.

Проучванията ще съдържат техническа и икономическа документи за подготовката на капиталови оферти за финансиране с европейски средства.

Разработките ще включват събиране и разбор на данни за положението на ВиК системите и оборудванията, създаване на стратегически и детайлни разновидности за водоснабдителните и канализационни системи и уреди, финансов и стопански разбор.

През програмен интервал 2014-2020 година ОПОС финансира ВиК планове посредством използване на районния метод една обособена ВиК територия – един ВиК оператор – един план. Този план е продължение на първата процедура за подкрепяне на районното капиталово обмисляне на ВиК бранша с бенефициент Министерството на районното развиване и благоустройството.

Към момента 12 консолидирани оператора извършват контракти за създаване на водна инфраструктура със средства по ОПОС. Това са ВиК сдруженията Варна, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Кърджали, Сливен, Ямбол, Перник, Видин, Силистра, Русе и Враца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР