Договор за наем на два медицински хеликоптера няма и няма

...
Договор за наем на два медицински хеликоптера няма и няма
Коментари Харесай

Договор за наем на медицински хеликоптери няма да бъде подписан

Договор за наем на два медицински хеликоптера няма и няма да бъде подписан. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

" Редно е да отбележим, че няма подписан контракт. Самата процедура по публичната поръчка е направена по член 114 от Закона за публичните поръчки, което дава опция самият контракт да бъде подписан тогава, когато е обезпечено финансиране. Така че все още подобен контракт не е подписан ", изясни министърът в ефира на bTV. 

По думите му сега няма да има никакъв резултат от този контракт и изгодата от него ще е съвсем равна на нула. 

Към момента ние нямаме безусловно никаква подготвеност да подпишем подобен контракт, тъй като по този начин направената процедура е напълно в интерес на изпълнителя, а не на възложителя, сподели министърът. По думите му осъществяването на контракта няма да е задоволително, с цел да се получи желаният  резултат, предстоящ от цялото общество.

Системата за незабавна здравна помощ по въздух се управлява от три значими съставния елемент – летателната част, която е обезпечена по този контракт, другата част е инфраструктурата, която би трябвало да бъде употребена за кацането на тези летателни средства в самите лечебни заведения и третата част е здравната част, сподели Гвоздейков. 

По думите му сега тече развой на лицензиране на построените досега летателни площадки. Предстои още доста работа, до момента в който бъдат приключени сложно на територията на цялата страна във всички болнични заведения, които ще бъдат приемащи, сподели той. Министърът уточни, че площадки са построени в София, Варна, Плевен и Пловдив. Необходими са най-малко още 12 точки, които би трябвало да бъдат приемащи за незабавните екипи, добави той. 

Нямаме сложна подготвеност да проработи цялата система, с цел да бъде ефикасна за цялото общество. HEMS системата е потребна, когато работи на територията на цялата страна. Тогава, когато обслужва пациенти в границите на 30 минути. Не да има в София, а в Пловдив, Бургас и Варна няма, добави министърът. 

Той уточни, че първият хеликоптер, благосъстоятелност на България, ще дойде през декември.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР