Договор за модернизация на железопътния участък Оризово - Михайлово подписа

...
Договор за модернизация на железопътния участък Оризово - Михайлово подписа
Коментари Харесай

Започва модернизация жп линията между Оризово и Михайлово

Договор за рационализация на железопътния сектор Оризово - Михайлово подписа генералният шеф на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ инж. Красимир Папукчийски. С осъществяването на плана правата с дължина 37 километра ще бъде удвоена. Двупътният жп сектор ще се построява в по-голямата си част по ново трасе и ще разрешава скорост за придвижване на влаковете от 160 км/ч. В рамките на плана ще се изградят нов стоманен път, контактна мрежа и тунел с дължина 835 метра . Ще се отстранен всички железопътни прелези, а на тяхно място ц . По този метод ще се отстрани пресичането на едно равнище и ще се увеличи сигурността. 
В дейностите по обекта е включено и възобновяване на коловозите и стрелките в гарите Оризово, Чирпан и Михайлово, както и рационализация на системите за сигнализация и телекомуникации . Ще се обезпечи и достъп за лица с понижена пъргавина до обновените приемни сгради и пероните на гарите и спирките. По контракт дейностите би трябвало да приключат до 49 месеца
Проектирането и строителството по контракта са на стойност е 217 982 167 лв. без Данък добавена стойност . Изпълнител на плана е ДЗЗД „ Евро жп инфраструктура “, в което влизат компаниите „ Инфраструктурно строителство “ АД и „ Марко Обра аудитория “ АД.
Обект „ Модернизация на железопътен сектор Оризово-Михайлово “ е част от план „ Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2 “ и се реализира със съфинансиране от Кохезионния фонд, посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура ” 2014-2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР