Договор за използване на телекомуникационни услуги не може да бъде

...
Договор за използване на телекомуникационни услуги не може да бъде
Коментари Харесай

Важно за потребителите: ​Договорите невалидни, без подпис на хартия!

Договор за потребление на телекомуникационни услуги не може да бъде подписан по телефон. Когато потребителите са атакувани по телефона с оферти за интернет, телефонни или телевизионни услуги, те не могат да бъдат обвързани с контракт и да се трансфорат в длъжници на месечна такса преди физически да подпишат документа. Това разяснява ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в утринния блок на Българска национална телевизия.

Договор не може да бъде подписан, в случай че общуването е вървяло по телефон, без да са положени подписи върху книжен притежател. Ако се обадят и даже се съгласите да сключите избран контракт с дадени условия, до момента в който не се случи подписването, няма по какъв начин да бъдете обвързани, увери ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Той добави, че мотив за напомнянето е излязлото решение на Върховен административен съд за следващ проблем с нелоялна процедура на мобилен оператор. В този случай компанията търсила дължима сума при контрактувани по телефона условия по контракт, който не съществува.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР