Договор за изпълнение на отклонението на газопровода Турски поток през

...
Договор за изпълнение на отклонението на газопровода Турски поток през
Коментари Харесай

Подписахме за тръбата от Турски поток през България

Договор за осъществяване на отклонението на газопровода " Турски поток " през България бе подписан през днешния ден сред " Булгартрансгаз " и обединяване Консорциум " Аркад ". Договорът бе подписан в наличието на премиера Бойко Борисов, министъра на индустрията и търговията ан Русия Денис Мантуров и посланика на Саудитска Арабия Масфер Бил Абдулрах.
Става въпрос за разширението на газопреносната инфраструктура от от турско-българската до българко-сръбската граница. Борисов го назова " Балкански поток " и изясни по какъв начин договорът е доказателство за положителните ни връзки с Русия и със Саудитска Арабия.
" Докато някои питат и изясняват какви са нашите връзки със съседите, с Русия и Саудитска Арабия, ние пред вас през днешния ден подписахме контракт за осъществяване. Днес, когато финализирахме контракта, финансирането е обезпечено. Става дума за голяма инвестиция. Никой не вярваше и никой нямаше да направи това “, възгордя се Борисов. И продължи: " Тръбите към този момент с в България, финансирането е обезпечено, това е голяма инвестиция. Понеже всеки ден съм заречен фабрики, учебни заведения, вложения, с цел да си проличава " неуспехът " по-хубаво ".
Договорът е за доставка на нужните материали и съоръжение, капиталово планиране, създаване и въвеждане в употреба на разширението на газопреносната инфраструктура от турско-българската до българо-сръбската граница.
Много се радваме, че подписахме контракта през днешния ден, който е доста значим за България. Ние сме ангажирани за инфраструктурата съгласно контрактувания период. Това е значима стъпка за взаимоотношенията сред България и Саудитска Арабия, изясни и посланикът на кралство Саудитска Арабия Масфер Бил Абдулрах.
Руската федерация харесва името " Балкански поток ". Те разчитат да вземат участие в градежа на АЕЦ " Белене " и са подготвени за интернационална кооперация.
Денис Мантуров разяснява, че разчитат да вземат участие и са подали поръчка за градежа на АЕЦ " Белене ". Освен това те имат интерес да уголемяват съдействието сред двете страни.
Признателни сме, че в българските учебни заведения се учи съветски език. Български деца всяка година се учат в нашите университети, ползата на младите към обучение в Русия се усилва, посочи още Мантуров.
Сред другите тематики, които са били разисквани на срещата сред премиера Бойко Борисов и Денис Мантуров са туризмът и производството на военнопромишления комплекс. В последната област Борисов съобщи, че е упълномощил на вицепремиера Томислав Дончев и работната група да организира срещи, с цел да се откри компромис в многогодишната сага.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР