Договор за инвестиционен кредит за сумата от 4 850 804

...
Договор за инвестиционен кредит за сумата от 4 850 804
Коментари Харесай

Плевен получи заем от близо 5 млн. лв. за ремонти в централната градска част и на автогарата

Договор за капиталов заем за сумата от 4 850 804 лева подписаха през днешния ден Община Плевен, Регионалният фонд за градско развиване и Ескпресбанк. Парите се отпускат за план за възобновяване на централната градска част и на плевенската автогара и са част от финансовия инструмент Фонд за градско развиване Север.
Проектът, за който е заемът, планува да се направи главен ремонт на площад " Свободата ", на пешеходната зона от него до театъра и на автогарата в Плевен.
В центъра на града ще бъдат актуализирани над 12 000 кв. метра от пешеходната зона. Предвижда се площите с растения там да се усилят с един декар. На тях ще се засадят цветя, шубраци и дръвчета и ще се построи поливна система от под земята източник. Ще бъдат инсталирани нови осветителни тела, декоративни настилки и други модерни детайли на градския дизайн.
За автогарата в плана е планувано да се направи главен ремонт на зоната за придвижване и престой на рейсовете, създаване на нова навесна структура, възобновяване и климатизация на салона за обслужване на пасажерите и други  
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР