Договор за безвъзмездна финансова помощ по проект С грижа за

...
Договор за безвъзмездна финансова помощ по проект С грижа за
Коментари Харесай

Златоград и Чепеларе станаха партньори в патронажа

Договор за безплатна финансова помощ по план " С грижа за хората в потребност " е подписа община Златоград по процедура „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “. Партньор по плана е община Чепеларе и се финансира от стратегия „ Развитие на човешките запаси “, заяви кметът Мирослав Янчев.  
Общата стойност на плана е 166 569 лв., включително разноски по линия на Европейски структурни фондове в размер на 141 584 лева .
Основната цел, която си слагат двете общини, е възстановяване качеството на живот и опциите за социалено включване на хората с увреждания и възрастните хора.
Предстои да се обезпечат почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в техните домове, като се построи и подобаващ веществен и кадрови потенциал за даването им.
Специфична цел е основаване на резистентен модел за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, в това число с хронични болести и трайни увреждания.
Проектът е с дълготрайност 15 месеца и започва от 01.06.2019 година За осъществяването му ще се закупят и коли, с които да се прави мобилната активност на територията на двете общини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР