Договор с фирма ТехноЛогика ЕАД на стойност 8 млн. лв.

...
Договор с фирма ТехноЛогика ЕАД на стойност 8 млн. лв.
Коментари Харесай

ТехноЛогика ще доставя криптографски средства за защита на глас в МВР за милиони

Договор с компания " ТехноЛогика " ЕАД на стойност 8 млн. лева с Данък добавена стойност подписа дирекция " Комуникационни и осведомителни системи " към Министерство на вътрешните работи. Той е за доставка и настройка на криптографски средства за отбрана на глас.
Предвидено е да се купят 130 хардуерни средства за криптиране на глас, 2 броя Call Manager за отбрана на гласови връзки по IP среда (VoIP), 130 IP телефона, от които 80 по стандарт TEMPEST. Заложено е и образование на чиновници на възложителя за работа с криптографските средства.
Поръчката беше лимитирана и претендентите трябваше да имат годно удостоверение за утвърждение, издадено от Органа по криптографска сигурност на България – ДАНС, за потребление на средства за криптографска отбрана на национална класифицирана информация до равнище " Поверително ".
Единствен претендент е било едноличното акционерно сдружение " ТехноЛогика ", а срокът на контракта е 36 месеца.
По другата процедура - за доставка на система за отбрана на е-поща, договорът е още веднъж с единствения претендент " Лирекс БГ " ООД. Той е на стойност 165 000 лева с Данък добавена стойност и включва доставка на две хардуерни устройства и 2000 лиценза за отбрана на електронната поща в период от най-малко 36 месеца. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР