Догодина училища, които искат да въведат електронен дневник, ще получат

...
Догодина училища, които искат да въведат електронен дневник, ще получат
Коментари Харесай

Дават на училищата допълнително пари за електронен дневник

Догодина учебни заведения, които желаят да вкарат електронен дневник, ще получат в допълнение пари. Това сподели пред публицисти министърът на образованието Красимир Вълчев, представен от „ Фокус “.

„ Електронният дневник е потребен. Едно изследване, което беше показано напролет, сподели, че родителите, даже когато са единствено пасивно осведомени посредством електронен дневник или различен електронен източник за това какво се случва в учебно заведение, това покачва доверието в просветителната институция. Все още нямаме електронни дневници във всички учебни заведения, само че в над 1000 учебни заведения има подобен. Догодина обмисляме с малко в допълнение финансиране да подпомогнем всички учебни заведения, които желаят да поддържат електронен дневник “, сподели министърът.

На въпрос по какъв начин гледа на концепцията в учебните заведения да няма наставнически срещи, Вълчев отговори, че персоналната връзка сред родителите и учителя е нужна, само че не е наложително тя да се реализира във формата на наставнически срещи. „ Предстои да бъде подложен въпросът за задължителността на родителските срещи “, сподели още просветителният министър.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР