Догодина ще има предсрочни избори и най-вероятно ще са в

...
Догодина ще има предсрочни избори и най-вероятно ще са в
Коментари Харесай

Кольо Колев: Догодина ще има предсрочни избори

Догодина ще има предварителни избори и най-вероятно ще са в композиция с европейските избори. Това предвижда в предаването „ Тази сутрин” по bTV социологът от „ Медиана” Кольо Колев. Според него другият вид е предварителният избор да се организира дружно с локалните избори.

„ Ще продължат този вид миникризи, дребни пожари, които ще се гасят оперативно, „ пожарникарски”. В последна сметка те ще доведат до по-голяма рецесия и това е в следствие от ниското равнище на администрацията. Всичко това ще докара до предварителния вот”, разяснява Кольо Колев.

Към момента хората, които желаят държавното управление да изкара цялостен мандат, са 37%. Близо 30% са на мнение, че би трябвало да си върви предварително, сподели още социологът.
Доверието в ръководещите спада: Гражданите пишат оценка 3,23 на кабинета „ Борисов ” 3 Президентът Радев продължава да е водач на доверие, единственият политик от ГЕРБ, който резервира рейтинга си е столичният кмет Йорданка Фандъкова
По думите му ударът върху ГЕРБ от последните кавги е на първо място имиджов. Бойко Борисов губи 6% от персоналния си рейтинг в границите на един месец, означи социологът.

„ Най-голямата загуба е за Патриотите, които за месец губят над 3% от електоралния си потенциал”, съобщи Колев. Той отдаде този резултат на острите нападки сред Волен Сидеров и Валери Симеонов. Рейтингът на Сидеров спада с 5 на 100.

„ Много анализатори интерпретираха настояването на оставки, което Борисов насочи, като опит за изпускане на напрежението в обществото. Само че в следствие от свадите и дебатите, свързани с оставките, не се привижда просто наказващата ръка на Борисов, а някакви други игри, опит за преразпределение на властовите структури”, означи Колев.

„ В този смисъл не се реализира и главният резултат – сваляне на общественото напрежение. Възникват и съмнения, че тези политически разбърквания не са свързани с успеваемостта на властта и нейната работа, а с опит за политическо и икономическо пренареждане. Последваха загадки от вида на „ Маринела”, „ Карнобат”, преди този момент имаше законът „ Домусчиев”, по-късно по отношение на злополуката се заприказва за „ Трейс”. Всички тези неща основават чувство, че не е толкоз въпросът за успеваемостта и изпускане на напрежението, колкото става въпрос за корпоративни ползи и опит за политическо пренареждане”, счита социологът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР