Догодина се очаква Starman да се приближи на 7,5 млн.

...
Догодина се очаква Starman да се приближи на 7,5 млн.
Коментари Харесай

Манекенът на Tesla обиколи Слънцето

Догодина се чака Starman да се приближи на 7,5 млн. км до Марс

Tesla Roadster с манекен зад кормилото направи първата си обиколка към Слънцето (снимка: whereisroadster.com)

През февруари предходната година SpaceX за първи път изстреля ракетата Falcon Heavy, изпращайки на галактическо пътешестване автомобил Tesla Roadster с манекен Starman на борда. Космическият странник към този момент направи една цялостна обиколка към Слънцето.
още по тематиката
Поради риска от неуспех с чисто новата ракета, SpaceX не искаше да изстрелва нещо прекомерно скъпо в космоса. За да направи събитието по-запомнящо се, Илон Мъск – изпълнителен шеф и на SpaceX, и на Tesla – реши да изведе в орбита не просто една тежест, а Roadster с манекен в него.

Миналия ноември Starman доближи орбитата на Марс, а в този момент се оповестява, че е приключил първата си обиколка към Слънцето. На уеб страницата whereisroadster.com може да се види къде се намира сега галактическият странник на Tesla и къде ще бъде през идната година.

Така да вземем за пример, на 7 октомври 2020 година електрическият автомобил със Starman зад кормилото ще премине относително покрай Марс – на разстояние единствено 7,5 милиона километра. Манекенът е оборудван със скафандър и ситуиран на шофьорската седалка на Roadster.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР