Догодина ние ще можем да кажем на българите: вие нямате

...
Догодина ние ще можем да кажем на българите: вие нямате
Коментари Харесай

От догодина никой не можел да спре парното на българите

" Догодина ние ще можем да кажем на българите: вие нямате никаква взаимозависимост и ще можете да доставите газ отвред и никой не може да ви спре парното. "

Това съобщи Бойко Борисов като коментар по строителството на дейностите по създаване на интерконекторната връзка Гърция - България.

Борисов увери, че построяването на газопровода ще се отрази и крайната цена на газа. " Когато на една сергия, в случай че можеш да докарваш краставици от четири - пет места, сигурно ще избереш най-хубавите и евтините. Или най-малко ще имаш право на избор ", обясни Бойко Борисов.

Той не се съгласи с изказванието на публицистите, че не са се събрали да приказват за археология и прикани медиите да се държат възпитано.

Според Борисов, с цел да се построи интерконекторната връзка сред двете страни първо би трябвало да се направи археологият а, да се извадят артефактите да отидат в музеите и чак тогава да се построи газопровода. " Ние първо пазим археологията, природата и по-късно строим " , увери министър-председателят.
 Борисов уверен - интерконекторът България-Гърция е диверсификация
Борисов уверен - интерконекторът България-Гърция е диверсификация

Той е измежду основните цели на българското държавно управление

Газовият хъб " Балкан " и това, което вършим като газова борса, ще даде опция за конкуренция. Нека да има конкуренция, прикани министър председателят.

Борисов регистрира, че мястото, където се строи газопроводът (между Войводино и Орлово, област Хасково) е място със селища на 4 хиляди години, а артефактите - на 7 хиляди години.

Той се похвали, че държавното управление е отпуснало 4 милиона лв. за това изследване. " Това е фантазията на доста генерации политици или по-точно говореха. Те не са и мечтали за огромни шлемове и че ще докарват газ от Азербайджан, че ще докарат полутечен газ от кое място ли не, по какъв метод ", нападна министър председателят опозицията.
 Борисов и Ципрас направиха първа копка на газовия интерконектор Обновена
Борисов и Ципрас направиха първа копка на газовия интерконектор

Очаква се диверсификация на източниците и доставките на газ за България

По думите на министър-председателя доста постоянно се използва от по-демократичните водачи думата диверсификация. Борисов обаче не знае какво те схващат под думата диверсификация. " Газта е такава суровина, която не може нито в чанта, нито в сал, нито в джобове да се придвижва. За нея трябват газопроводи и за това българската страна с банкова гаранция изтегли заем ", акцентира министър председателят Борисов.

За премиера построяването на газовата връзка в образец за Европа. Той посочи, че това демонстрира освен, че сме отворени и транспарантни, само че България и Гърция би трябвало да си разпределят ресурсите и опциите, че те да употребяват Черно море и Дунав, а ние Егейско море . " За това автомагистрала, жп линиите и газопроводът са тъкмо в този смисъл ", изясни Борисов.
 Петкова: Интерконекторът е необратим развой, ангажимент пред българите и Европа
Петкова: Интерконекторът е необратим развой, ангажимент пред българите и Европа

България ще бъде самостоятелна за своите доставки на газ и ще има съперници цени

Той счита, че газопроводът ще бъде приключен по-рано и от следващата година по това време България ще може да доставя полутечен газ от Съединени американски щати, Катар, Кипър, Египет и Азербайджан. С построяването на газопровода е действителната диверсификация.

От своя страна американският дипломат в България Херо Мустафа съобщи, че планът е доста значим за диверсификацията и енергийната сигурност. Енергийната сигурност е национална сигурност, уточни тя.
 Гърция утвърди градежа на газовият интерконектор с България
Гърция утвърди градежа на газовият интерконектор с България

Разрешението съставлява значим прогрес по плана

Припомняме, на 13 февруари 2019 година газовият интерконектор с Гърция ще се осъществя от капиталовото сдружение " АЙ СИ ДЖИ БИ " АД взаимно с IGI Poseidon. На 7 февруари гръцкият министър на енергетиката и околната среда Йоргос Статакис даде на Междусистемната газова връзка Гърция-България инсталационно позволение за започване на строителство на територията на Република Гърция.

Малко по-късно - 22 май министър председателите на България и на Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас дадоха началото на построяването на междусистемната газова връзка сред България и Гърция , покрай прохода Маказа.

Очакванията са интерконекторът да бъде подготвен до 2020 година

По-рано министър председателят Бойко Борисов посети строителните действия по построяването на автомагистрала " Хемус " в сектора сред пътен възел " Белокопитово " и " Буховци ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР