Догодина лихвите няма да тръгнат рязко нагоре и ще бъдат

...
Догодина лихвите няма да тръгнат рязко нагоре и ще бъдат
Коментари Харесай

Хампарцумян: През 2019 г. лихвите ще бъдат поносими

Догодина лихвите няма да тръгнат внезапно нагоре и ще бъдат търпими, изключително в случай че стопанската система пораства. Това сподели банкерът Левон Хампарцумян. Коментарът му пристигна във връзка прогнози на специалистите, съгласно които лихвите ще скочат фрапантно през 2019 година пред Нова телевизия.

"Ако тези упования станат действителност, то задълженията на огромните страни ще станат непостижими за самите тях. Ако има нещо, за което би трябвало да се тормозим, това е да запазим темпа на напредък на икономиката”, безапелационен бе банкерът.

Хампарцумян разяснява още, че е обикновено и банките да генерират облаги, в случай че стопанската система и брутният вътрешен артикул нарастват. Трябвало обаче регулаторните органи да наблюдават за това таксите, които постановат финансовите институции, да бъдат естествени. Той разяснява и концепцията Българска народна банка да контролира размера на заемите, които се отпускат на избрани лица, тъй че заемите да са съобразени с приходите на кредитоискателя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР