Догодина, когато изтича преходният период между Великобритания и ЕС след

...
Догодина, когато изтича преходният период между Великобритания и ЕС след
Коментари Харесай

Слагат квота за британците, които искат за работят и живеят в Швейцария след Брекзит

Догодина, когато изтича преходният интервал сред Англия и Европейски Съюз след Брекзит, ще бъде позволено на до 3500 мигранти от Обединеното кралство да живеят и работят в Швейцария, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Швейцарското държавно управление посочи, че до 2100 английски жители ще получат позволение за непрекъснато престояване, а до 1400 - за краткотрайно. Вторият тип разрешителни ще важат една година. Мярката обаче не визира британците в Швейцария, които живеят там в заварено състояние. Тези разрешителни ще бъдат разпределени сред 26-те швейцарски кантона и ще бъдат издавани на тримесечни партиди, което значи, че множеството райони ще могат да издават наймного по няколко десетки на месец. 

Според държавното управление мярката е нужна, с цел да " се обезпечи нужната еластичност на швейцарската стопанска система ". Квотата с разрешителните за престояване, непокътната за английските мигранти, може да бъде включена от 2022 година в общата квота от 8500 разрешителни за жители на трети страни, в случай че до тогава не бъде подписано двустранно съглашение с Лондон за споразумяване на въпроса. 

Британското излизане от Европейски Съюз значи, че жителите на Обединеното кралство повече няма да влизат в обсега на спогодбите за свободно придвижване, подписани сред 27-членната Общност и Швейцария. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР