Догодина Индия ще изпревари Великобритания и Франция и ще стане

...
Догодина Индия ще изпревари Великобритания и Франция и ще стане
Коментари Харесай

През 2018 г. Индия ще стане петата икономика в света


Догодина Индия ще изпревари Англия и Франция и ще стане петата най-голяма стопанска система в света, сочи отчет на Центъра за стопански и бизнес изследвания (CEBR), основана в Лондон консултантска компания.

Намиращата се сега на седмо място, през 2018 година Индия ще се реалокира на пето и се ориентира към заемането на третото място през 2032 година

Индийската стопанска система доближи най-ниското от три години ниво на напредък през първото тримесечие на настоящата финансова година, след решението през ноември 2016 година на министър-председателя Нарендра Моди бяха спрени от приложимост банкнотите с висок номинал, което беше последвано от преразглеждане на данъчната система.

Растежът спадна до 5,7% за трите месеца, завършили през юни, само че се възвърне леко до 6,3% за тримесечието, приключващо през септември.

"Въпреки краткотрайните неуспехи... Икономиката на Индия към този момент е достигнала до тази на Франция и Англия и през 2018 година ще ги изпревари и двете и ще стане петата по величина стопанска система в долари", съобщи заместник-председателят на CEBR Дъглас Макуилямс.

Евтината сила и цифровата гражданска война ще подтикват икономическия напредък в международен мащаб, гласи изследването. Световният напредък ще бъде доминиран от азиатските стопански системи, в това число Индия, Китай и Япония.

Съединените щати, най-голямата стопанска система в света, ще бъдат изпреварвани от Китай през 2030 година, предвижда отчетът, добавяйки, че Индия ще получи това място "по някое време през втората половина на този век". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР