Догодина един уикенд от Лигата на нациите ще е във

...
Догодина един уикенд от Лигата на нациите ще е във
Коментари Харесай

Варна ще е домакин на един от уикендите на Лигата на нациите през 2019 година

Догодина един уикенд от Лигата на нациите ще е във Варна, заяви в крайморския град вицепрезидентът на волейболната ни централа Любомир Ганев, който участва на " Трофи тур " на международната купа по волейбол на входа на Морската градина в града.

 Varna

Той изясни, че не знае дали в страната ни ще има втори уикенд от конкуренцията, само че е несъмнено, че единият, който имаме, ще е във Варна. " Със сигурност мога да кажа, че Варна е волейболна столица, самоуверено го споделям, без значение че в този момент към този момент тимът играе и в София, и в Русе, само че съм сигурен, че тук ще се връщаме всяка година ", съобщи волейболната легенда.
 Красен Кралев и Любо Ганев показаха Световната купа по волейбол във Варна (видео + снимки)
" Естествено има още да се прави по подготовката на Световното състезание, само че ползата е огромен като виждам какъв брой хора са пристигнали тук ", сподели още Ганев. Очакваме залата да е цялостна с почитатели, особена когато играе българският тим, защото за нас е доста значимо да играем пред лична аудитория, с цел да знаем, че сме хазаин на това Световно състезание, разяснява някогашният волейболист. По думите му Варна посреща мачове от първия и втория кръг на шампионата и няма различен град в България, който да семейства толкоз доста срещи. " Радваме се, че България ще има опция да играе петте си домашен мача от първия кръг пред варненска аудитория, където самоуверено мога да кажа, че българският народен тим се усеща като вкъщи си. Това е може залата и публиката, пред която сме играли най-вече. Сигурен съм, че това ще бъде още един плюс да стимулира момчетата да играят по този начин, че да зарадваме хилядите наши почитатели, тъй като съм сигурен, че залата ще бъде цялостна ", сподели още вицепрезидентът на федерацията. Купата ще е изложена през днешния ден във Варна, а на следващия ден ще бъде в хотела, в който са настанени националите ни, заяви още Ганев. Той посочи, че " Трофи турът " не стартира от Варна, а купата към този момент е гостувала в Русе, по думите му " през днешния ден е Денят на Варна и нямаше по-логично място и миг да покажем купата тук, тъй че на празника на града да дойдат варненци, да пипнат трофея, да се снимат с същинската купа, която тежи повече от 9 кг и е позлатена ".

" Радвам се, че варненци и гостите на града ще се допрян до тази купа, въпреки всичко това е един трофей, който на 30 септември ще бъде вдигнат от международния първенец, поисквам естествено това да е България ", сподели Ганев.


След Варна на 17 август трофеят ще бъде в Добрич - от 18 часа на площад " Свобода ". На 18 август ще е в Разград - от 18 часа на площад " Момина чешма " пред Общински културен център. На 19 август златната купа ще е в Шумен, a на 20 август във Велико Търново. На 23 август трофеят ще гостува в Бургас. На 25 август златният " Трофи тур " приключва с огромно събитие в центъра на София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР