"Догодина, до октомври трябва да стане автомагистрала "Европа". Това каза

...
"Догодина, до октомври трябва да стане автомагистрала "Европа". Това каза
Коментари Харесай

Борисов: До октомври следващата година ще е готова автомагистрала Европа

"Догодина, до октомври би трябвало да стане автомагистрала "Европа ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов преди инспекцията на ремонта на пътя Сливница - Драгоман. В инспекцията се включиха още министърът на финансите Владислав Горанов, заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков и вицепремиерът Томислав Дончев. Борисов по традиция ги повози по време на огледа. Всичко бе снимано на видео и качено в профила на премиера във Facebook.

Преди инспекцията заместник-министър Нанков уточни, че по-тежката част от автомагистралата е след Драгоман, която минава и през дефилето в посока Калотина.

С типичния си фасон Борисов поздравяваше служащите по пътя. Не пропусна да се похвали с достиженията на ГЕРБ в областта на пътната инфраструктура и бъдещите им проекти: "За Нова година следващата година който желае, ще върви до Белград. От Бургас като тръгнат, ще стигат до Белград и Мюнхен или от Истанбул, или от Солун през София до Белград ". Борисов добави, че митниците и финансовият министър Горанов са отделили пари, с цел да се направи редом и нов контролно-пропускателен пункт с по-голям размер, тъй като поради новите вложения, трафикът щял да се вдигне до над 300-400 товарни камиона дневно. Министър-председателят се пошегува, че когато някой попита за посоката към Банкя, му дават отговор, че е по пътя за Мюнхен, преди Белград - вляво.

След като го посрещнаха кметове от региона, Борисов счете за значимо да поздрави кмета на село Петърч с думите: "Как е? Има ли зеле? ". "Да кажем няколко думи пред медиите и да вървим да пускаме "Струма ", сподели още министър председателят във връзка това, че през днешния ден се открива и нов приключен сектор от автомагистрала на въпросната автомагистрала.

Калин Пешов от "Главболгарстрой ", компанията реализатор на плана, изясни, че е стартират градежът на сектор от 15-38 км, който ще коства 98 млн. лв. без Данък добавена стойност, 1 млн. кубика ров, 1,5 млн. кубика насип и 200 хиляди тона асфалт. Министърът на финансите Владислав Горанов добави, че ще се разшири пропускателният пункт "Калотина ". Борисов не пожела да разяснява констатацията на публицисти, че въпреки всичко партийните дотации са на страната на ръководещата партия ГЕРБ и побърза да се качи в автомобила.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР