Добруджа отказа участие за Купата на CEV, сините може да

...
Добруджа отказа участие за Купата на CEV, сините може да
Коментари Харесай

Канят Левски в евротурнирите

Добруджа отхвърли присъединяване за Купата на CEV, сините може да се включат в " Чалъндж къп "

Волейболният Левски може да взе участие в европейските клубни шампионати при мъжете през новия сезон. Сините се чака да получат покана, с цел да се включат в третата по мощ конкуренция – Чалъндж къп. Това ще се случи, откакто от Добруджа отхвърлиха да играят за Купата на CEV.
 Левски - Дунав 0:3 @@@
Зелените приключиха на трето място в класирането, което бе оповестено за извънредно след възникването на пандемията и изключителното състояние в България. Така те по право трябваше да се пуснат във втората по мощ конкуренция на Стария континент.

Вчера обаче президентът на Добруджа Веско Велев призна пред „ Тема Спорт”, че предвид на две съображения отборът няма да се възползва от това си право. От една страна, тона е неналичието на зала, защото „ Добротица” не дава отговор на европейските стандарти. А от друга - бюджетът на клуба, който няма да разреши сходен ход. В клуба се чака на следващия ден да разгласят кой ще бъде треньор през новия сезон, като за поста се спряга Найден Найденов, а вид е и досегашният експерт Петър Шопов.

В резултат на отхвърли на Добруджа в този момент би трябвало да стане преразпределяне на квотите. Така Монтана, който приключи на четвърто място, ще се възползва от обстановката е ще може да играе за Купата на CEV дружно с Хебър. Марек продължава за Чалъндж къп и се чака решението на Левски. Сините се подредиха на шеста позиция през сезона, само че на този стадий към момента не е ясно дали ще се възползват от поканата, която ще получат.

Както е известно, България има право на пет участника при мъжете и два при дамите. Нефтохимик се класира за квалификациите на Шампионската лига, до момента в който непосредствено в груповата фаза при дамите би трябвало да играе Марица. Вицешампионът Левски се снабди с правото да е част от Чалъндж къп, само че има възможност сините да откажат присъединяване, което ще изпрати идващия там – ЦСКА. Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР