Доброволците са тези, които по време на война предоставят безкористна

...
Доброволците са тези, които по време на война предоставят безкористна
Коментари Харесай

Силата да помагаш: Доброволци в София продължават подкрепата за бежанци от Украйна

Доброволците са тези, които по време на война дават безкористна поддръжка и помощ. В София още от началото на войната в Централните хали работят благотворителната фондация " Света София " и " Грийн пийс " - България.

Татяна Тошева е украинка от Ивано-Франковск. Омъжена е за българин, знае няколко езика, а от началото на войната в Украйна е доброволец в центъра. Всеки ден посреща десетки нуждаещи се от помощ и поддръжка хора и беседва с тях:

Тук групирам информация, питат и за работа, питат и за съвещания, само че ние единствено насочваме, само че молим да не връщат ни назад информация, споделя Татяна.

Всички помощи, събрани в центъра, са от дарения на българи. Хората са дружелюбни, желаят да оказват помощ и подаряват, каквото могат за избягалите от войната украински дами и деца. Които в този момент имат потребност от храна до сезонни облекла.

Анна е пристигнала от Николаев при започване на май дружно с кученцето си. Казва че поради бомбардировките, не е съумяла да вземе даже най-необходимите си движимости.

В града имаше обстрел, доста ранени, доста убити. Домът ни също пострада. Грабнах небрежно каквото можах. Избягах по този начин, както бях облечена, доста бързо трябваше да се подготвя, чак по-късно видях, че не съм взела всичко належащо.

В центъра идват хора, които се обръщат за помощ не за първи път.

Предишния път път ни облякоха, дадоха ни храна, през днешния ден също получихме артикули и средства за хигиена. Благодарим ви от сърце!, споделя Ирина от Черноморск.

Тук сме за повторно. Първия път девойките доста ни помогнаха. Напуснахме Украйна единствено с един куфар. Настаниха ни тук в квартира и нямахме нищо кърпи, други персонални движимости. Всичко ни дадоха, споделя Оксана от Одеса.

Украинските жители са признателни за помощта която получават всеки ден. Опитват се да свикнат с новата конюнктура и да продължат живота си. И не губят вяра, че един ден ще се върнат в родината си.

Репортер: Мария Плачкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР