Доброволци зарадваха самотни възрастни хора с най-необходимите хранителни продукти за

...
Доброволци зарадваха самотни възрастни хора с най-необходимите хранителни продукти за
Коментари Харесай

Кампанията „За баба и дядо с любов” успя да помогне на десетки нуждаещи се

Доброволци зарадваха самотни възрастни хора с най-необходимите хранителни артикули за великденските празници. Кампанията " За баба и дядо с любов” съумя да помогне на десетки нуждаещи се, на които им се постанова да живеят с под 12 лв. дневно, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Тежките кашони с храна не затрудниха младите запалянковци да дарят усмивка и нова вяра на възрастните хора в най-светлите дни. В кутията са събрали съществени хранителни артикули.

Лина е на 86 и от години живее сама. Родена е на високосна година, само че не счита, че това й е донесло неприятен шанс. Разказва ни, че е живяла и като Пепеляшка и като принцеса.

" Много е унизително и в този момент ми е унизително да приказвам за това, че след толкоз години работа аз да мисля медикаментите ли да понижа, храната ли, просто е обидно”, декларира Лина.

Днес не се радва толкоз на храната, колкото на вниманието, което получава.

" Спокойствие – това ми е най-нужно. Мога да си намажа филийката с малко маргарин и да хапна, само че самотата не ми е приятна”, споделя Лина.

Това е и главната цел на Фондация " Данък добро”.

" Гледайки нея, аз виждам моите баба и дядо, макар че към този момент нямам такива. Има доста хора, които са останали без свои баба и дядо и толкоз доста самотни възрастни хора, доста ми се желае в действителност да ги накараме да се усмихнат”, споделя Жасмина.

Идеята незабавно получава поддръжка от доста доброволци.

" Продуктите, които събрахме, надвишиха всичките ни фантазии и упования и бяхме подготвили едно малко пространство, което преля”, описа Жасмина

А благодарение на Столичния патронаж продуктите стигат до хората в най-голяма потребност.

" Имат потребност най-много от внимание. Не толкоз за храната и услугите. Ние им пазарим, доставяме им лекарства”, описа Мартин Георгиев – уредник Социален патронаж.

Лина е признателна за всяка отделена секунда, която за нея се трансформира в споделен празник.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР