Доброволци ремонтират спортната зала в Бобов дол. Помещението обновяват националният

Доброволци ремонтират спортната зала в Бобов дол. Помещението обновяват националният ...

Национал по борба и негови приятели ремонтират спортната зала в Бобов дол.

Доброволци ремонтират спортната зала в Бобов дол. Помещението обновяват националният състезател по борба Милослав Методиев и приятелите му Ради Недков и Кристиян Колев. Тримата смятат да шпакловат и боядисат стените, да сменят счупените стъкла на прозорците и изгнилите дъски на дюшемето, което ще бъде лакирано.

“Залата не е била ремонтирана и не беше в добро състояние. Там можеше да се тренира, но ние искаме да стане по-уютно. Ремонтът бе започнат преди половин година, когато от общината смениха покрива. Обещаха ни и финансиране за сегашния ремонт, но допълнително ще уточним колко ще са средствата. Освен с финансиране от общината ни помагат и с труд от служители на тяхното предприятие “Чистота, озеленяване и благоустройство. Чакаме и още един наш приятел да се присъедини. Който изяви добро желание да помогне с работа или каквото и да било, да заповяда”, обясни пред viaranews.com Милослав Методиев, който е и главен организатор на ремонта.
Момчетата се надяват да успеят да приключат с работата до края на този месец. След ремонта те ще основат нов клуб по борба, а от есента в залата ще тренира и клубът по бокс “Роки”. Ще има и фитнес уреди. Абсолютно всеки един, който иска, ще може да ползва залата по всяко време. Тя се намира до стадиона, който се ползва при хубаво време, а при неблагоприятни условия ще може да се тренира на закрито.

“Искаме да привлечем децата да спортуват, а не да се занимават с неща, които могат само да им навредят”, допълни Милослав Методиев.

Той е един от състезателите, чийто път към големия спорт е тръгнал именно от тази зала. Миналата година Методиев се класира пети на европейското първенство за мъже, той е и трети на световното до 23 г.

Ремонтиращото се в момента помещение е единствената зала за спорт в миньорския град. Тя е общинска собственост.

Източник: sportal.bg