Доброволци ремонтираха дома на семейство с пет малки деца в

...
Доброволци ремонтираха дома на семейство с пет малки деца в
Коментари Харесай

Доброволци ремонтираха изгорелия дом на 10-членно семейство

Доброволци ремонтираха дома на семейство с пет дребни деца в град Кнежа.
Къщата им изгаря от пожар, породен от нередовен комин. Десетчленната фамилия от турската махала на Кнежа остава без мебелировка. Хората са небогати и не могат да се оправят сами. Не знаят даже по какъв начин да изискат помощ. Със случая се ангажира "Фейсбук " групата "Приятели, помагайте ". Неин подстрекател е Лео Кадели, албанец по националност, само че на първо място човек, отворен за положителното.

"Не може да се влиза вътре без маска, беше всичко изгоряло, а в този момент към този момент има порядъчен тип, не е първокласно, само че си имат всичко, вода вътре, като почнем от мивка, пералня, печка ", споделя той.

За дни българи от страната и чужбина изпращат пари и движимости за изпепеления дом. Всичко се снима, с цел да няма злоупотреби.

Ремонтът се прави за уикенд. Идват майстори чак от Златица. Севдалин Маринов споделя, че е можело да почиват, само че на всеки се случва сходно злощастие.

С помощта на доброволците домът се снабдява с голяма елха.

Целта на всички е една, както споделя Лео, да заразяваме положителното, а това по Коледа се прави най-приятно.

"Дано са удовлетворени от това, което вършим, и нека повече хора се включат. Много бързо вършим случаите, което е прелестно, тъй като радваме хората ", уточни Румяна Лозанова, която е доброволец.

"Досега нямаме думата "неуспешна задача ", сподели Лео. Той добави, че такива обстановки не би трябвало да се случват, само че са неизбежни и дават мощ и кураж.

В момента "Приятели, помагайте " надвишава 11 хиляди почитатели. Лео уточни, че в групата, когато някой пусне сигнал за помощ и на третата минута имаме съвсем всичко.

Освен че оказват помощ на непознати, доброволците се усещат задоволени, че не живеят единствено за себе си.

Те не престават към идната задача - в село Търнава, където зарадваха с дарове жена с увреждания.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР