Доброволци продължават с инициативата да почистват река Владайска, която захранва

...
Доброволци продължават с инициативата да почистват река Владайска, която захранва
Коментари Харесай

Доброволци дават пример на ВиК как се чисти Владайска река

Доброволци не престават с самодейността да почистват река Владайска, която зарежда язовир "Студена ". В очакване на дъжд, те се надяват коритото на водоема да е почистено добре, с цел да може "да се хване всяка капка вода ".

Пред Българска национална телевизия основателите описаха, че с тях се свързват от ден на ден хора, с цел да се причислят към почистването. Доброволци от Рударци и Драгичево разчистват запустели водосбори към РЕКАТА.

В групата "Вода за Перник " има оповестени фрагменти, на които се вижда по какъв начин доброволците почистват водосбор номер 16. Те се надяват напъните им да бъдат забелеязани от ВиК чиновниците, които да си свършат работата също.

Ето график за разпределяне на вода в Перник

"Работа за 2 часа, ВиК го чакат 30 години. Инспекторът по каналите да пристигна най-малко да ни каже какво да вършим, а не да се чудим къде са им картажите, а не да ги търсим из шумите ", разясняват доброволци.



Междувременно тези дни се появи вяра, че безводието в Перник скоро ще спре след решението на държавното управление да се подаде вода от бент. Белмекен през София до Перник. Всички виновни инситуции твърдят, че проектът може да завърши до два месеца. Дотога в Перник ще продължат да чакат доставките на минирална вода всеки ден. По авансово направен график се получават туби с вода за всеки квартал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР