Доброволци помагат на инициативни граждани да осъществят идеите си за

...
Доброволци помагат на инициативни граждани да осъществят идеите си за
Коментари Харесай

Искате ли да подобрите нещо в града си? Доброволци помагат за реализиране на идеите

Доброволци оказват помощ на инициативни жители да осъществят концепциите си за възстановяване на градската среда. Всяко боядисване на скамейка, възстановяване на чешма или даже косене на трева в общински терен изисква сериозна документи и месеци вървене по институции, с цел да можете законно да ремонтирате нещо в града.

Доброволческа платформа служи тъкмо за това - снимате, качвате в приложението и получавате нужното подпомагане.

Две години обаче лишава на момчетата от платформата Urbid да получат разрешение за реставрацията на една чешма в Борисовата градина.

" Беше инициирана от жителя Бойко Благоев. Началната му концепция на момчето беше да направи чешмичката в памет на майка си ", сподели Димитър Вранчев от платформата Urbid.

Ако и вие желаете да подобрите нещо в града си и нямате две години за циркулиране по институции те, просто го снимайте, локализирате и качете в платформата.

" Общината, надлежно преценя, дали ще даде позволение за съответната интервенция и ние се свързваме с дизайнери и архитекти, които да дадат решения за въпросното място ", споделя Вранчев.

Средствата за подобренията идват от частни компании или от хората предложили ремонта. Дори да желаете да извършите сериозна инвестиция в градска среда, в никакъв случай не започвайте без да пита и без публично разрешение, тъй като ще бъдете санкционирани.

Цанко Донков също е доброволец, оказва помощ за по-добрия живот в квартала си. Вече е глобяван, че коси тревата пред регион " Красно село " без разрешение. Това лято дружно с другари вземат решение да окосят двора на учебното заведение, в което са учили, тъй като е обраснал с плевели.

" Дойдох рано сутринта в кабинета на шефа и споделих, че желая да оказа помощ. Направих го дружно с един другар Веско Кръстев, който постоянно се отзова ", споделя Донков.

Посланието и на Цанко, и на момчетата от Urbid е да бъдем виновни към средата, в която живеем и да не сме дейни единствено с рецензии в обществените мрежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР