Доброволци от санданското село Ласкарево ремонтират местния храм Св. Спас“.

...
Доброволци от санданското село Ласкарево ремонтират местния храм Св. Спас“.
Коментари Харесай

Доброволци от село Ласкарево ремонтират местния храм „Св. Спас“

Доброволци от санданското село Ласкарево ремонтират локалния храм „ Св. Спас “. Идеята е пристигнала преди две години, защото храмът е бил в неприятно положение и е имало заплаха да рухне. Тогава се афишира и благотворителна акция за събиране на средства за ремонт на храма, описа за Българска телеграфна агенция Борислав Миталов, основател на благотворителната акция. 

В самодейността са се присъединили локални патриотични организации и поданици от цялата община. „ Повечето средства се събраха основно от донори и поданици на селото и такива, които живеят в чужбина “, сподели Борислав Митало. Църковното настоятелство също ще оказва помощ, изясни той.  

Борислав е притежател на дребен магазин в селото и е отделял облагата от продаденото месо в магазина за самодейността. Димитър Гилев от плана „ Древна България “ се е присъединил с десетки книги за продажба, средствата от които още веднъж за били за ремонт на храма, описа основателят на акцията. 

Миналата седмица са изкопали основи за слагане на колони, тъй като от едната страна, стената на храма не е здрава. „ Основи, колони и пояс и покрива би трябвало изцяло да се смени, тъй като е доста опустошен, всичко е изгнило, керемидите са изцяло изпотрошени. Ще се смени изцяло покривът “, сподели Борислав. 

В ремонтните действия се включват доброволци, които се припознават в идеята. „ Вчера бях с две момчета и всеки, когато може ще се включва с един, с два дни. За другата седмица са ми дали обещание много хора от селото. Финансовите средства, които събрах не са задоволителни да платим на майстори и по тази причина взехме решение с доброволчески труд на хората от селото. Кой, когато се освободи за един, два дни да идва, да оказва помощ “, уточни още Борислав. Той планува, че до няколко седмици ще бъдат подготвени, предава бТА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР