Доброволци от проект „За доброто" създадоха фонд за децата на

...
Доброволци от проект „За доброто" създадоха фонд за децата на
Коментари Харесай

Фонд ще помага на децата на починали медици и учители с COVID-19 ВИДЕО

Доброволци от план „ За положителното " сътвориха фонд за децата на медици и учители, изгубили родителите си в борбата с COVID-19.

Целта на акцията е да съберат средства, от които децата да получават месечна стипендия. По данни на основателите на акцията, над 100 са към този момент медиците и учителите умряли от началото на пандемията.

Преобразени детски отделения, помощ за медиците на първа линия и поддръжка за техните деца, са единствено част от самодейностите основани и осъществени от 8 млади дами, нарекли доброволния си труд порект "За положителното ". Всичко почнало инцидентно, по противен мотив, доскоро повече от година.

„ След един престой с дъщеричката ми в столичната педиатрия и в резултат на това, което аз видях като материални условия там, взех решение да стартира акция, инициатива”, споделя Кремена Кунева.

Само за две седмици 30 доброволци ремонтират изцяло Отделението по нефрология на детската болничното заведение "Проф. доктор Иван Митев ".

Еуфорията след добре свършената работа превзема всички. Доброволците стават от ден на ден. Ремонтират още едно детско поделение, а след това и друго в Пловдив. За малко повече от година, акциите стават 10.

През март, с помощта на нова акция, са обезпечени персонални защитни средства за 120 лечебни заведения, както и 10 респиратора. Друга акция от есента пък, съумява да обезпечи топъл и засищащ обяд за медиците от първа линия - освен в София, само че и в страната. Освен дарителски, двете камапания са и доброволчески.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР