Доброволци от Пощенска банка преобразиха изцяло горска пътека в местността

...
Доброволци от Пощенска банка преобразиха изцяло горска пътека в местността
Коментари Харесай

Пощенска банка обнови екопътека на Витоша

Доброволци от Пощенска банка преобразиха напълно горска пътека в местността Златните мостове на Витоша, дружно с екипа на Природния парк и със фамилията на Ваня и Евгения Джаферович, които оцениха високо идеята и интензивно се включиха в нея. Инициативата " Зелени истории навън " е част от устойчивата екологична политика на компанията, която демонстрира по какъв начин дружно, с обединени старания, можем да променяме средата към нас към по-добро.
Екипът на Пощенска банка сложи табелки с забавни истории за присъщите растителни типове в региона, сглоби и лакира дървено мостче, сложи пейки за пикник " витошки вид ", почисти региона и освежи детските люлки в него. По време на акцията бяха раздадени и специфични хартиени монети с екологично обръщение и семена, от които да отгледат свое зелено растение.
След реновирането на пътеката в местността Златните мостове посетителите ще могат със сканиране на QR кодовете на поставените там табели да научат повече за спецификите на дърветата и за дълготрайните цели на самодейността " Зелени истории навън ". Основният ѝ блян е да предизвика по изобретателен метод интереса на хората към заобикалящата ни среда и по този начин да ги стимулира да прекарват повече пълноценно време измежду природата.

" Доброволчеството, отборният дух и обществената отговорност са моторът на позитивните промени към нас. В Пощенска банка имаме вяра, че всеки може и би трябвало да способства с дейностите си за облагородяване на средата, в която работи и живее. Затова от години изпълняваме цялостна стратегия за понижаване на нездравословния отпечатък върху околната среда, като насърчаването на " зелено " държание измежду чиновниците ни е значима стъпка от нея.
Щастливи сме, че за нашия екип екологичните ни доброволчески планове към този момент са се трансформирали в персонална идея и метод да прибавят стойност за обществото. С новия си план " Зелени истории навън ", който планираме да надграждаме отсега нататък, не просто преобразихме една горска пътека в местността Златните мостове и я направихме по-атрактивна за разходки и отдих, а сътворяваме условия за по-висок интерес към средата, която ни заобикаля “, разясняват от Пощенска банка.
През годините финансовата институция осъществя разнообразни зелени обществено виновни акции, измежду които вътрешната стратегия " Зелени дружно с Пощенска банка " за поощряване на екологично отговорно държание у чиновниците и " Герои в зелено " – самодейност, която има за цел да поддържа разнообразни локални планове, осъществена напълно с непринуден труд на чиновниците.
Повече за самодейността на Пощенска банка „ Зелени истории навън “ можете да научите ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР