Доброволци от Пловдив асфалтират дупките по улиците в града. Групата

...
Доброволци от Пловдив асфалтират дупките по улиците в града. Групата
Коментари Харесай

Как Браво Пловдив стартираха доброволческата си дейност

Доброволци от Пловдив асфалтират дупките по улиците в града. Групата работи от няколко месеца и се отзовава на сигнали на жители.

След подадените голям брой сигнали за проблеми с асфалтовата настилка, институциите не са реагирали и се е наложило пловдивчани да реагират. Ентусиастите се сплотяват преди няколко месеца в групата „ Браво Пловдив “ и стартират да запълват дупките през нощта.

„ Всичко стана инцидентно. Инициативата потегли от група другари. Всеки от нас е дарявал доброволчески труд през годините. Решихме да се обединим и да оправим един парк. След това си напарихме група във Facebook, с цел да могат хората да подават сигнали, т.е. да ни споделят от какъв ремонт имат потребност “, споделя пред БТВ Светослав Енчев.

Идеята за запълването на дупките по улиците идва от едно момиче, което написа във Facebook групата „ Браво Пловдив “. Тя споделя, че си спукала гумата. Доброволците реагирали незабавно, събрали пари и почнали ремонта.

„ Това имаше огромен отзив и започнахме д приемане редица известия “, добави Светослав Енчев. Яна Димитрова пък добави, че досега са асфалтирани към 45 дупки, като множеството от тях са в кварталите, тъй като общината неглижира дребните улички.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР