Доброволци от фейсбук групата Мисия Направи Добро“ зарадваха в неделя

...
Доброволци от фейсбук групата Мисия Направи Добро“ зарадваха в неделя
Коментари Харесай

Доброволци от Мисия „Направи Добро“ зарадваха самотни стари хора в община Кнежа

Доброволци от фейсбук групата Мисия „ Направи Добро “ зарадваха в неделя самотно живеещи и заболели възрастни хора от град Кнежа и селата Бреница, Еница и Лазарово. Те донесоха и раздадоха 44 пакета с хранителни артикули, перилни и санитарни препарати, заяви в своя фейсбук профил кметът на Кнежа Илийчо Лачовски.
Участници в акцията описват в обществената мрежа историята на един хората, които са посетили – 83-годишният Бай Иван. Той живее самичък. Има три дъщери и наследник. Когато доброволците влезнали в дома му, го намерили лежащ на леглото, увит с одеало и яке. Температурата в помещението била под нулата. Бай Иван им споделил, че не е хапвал от два дни. Споделил, че никой не ходел при него. Гостите стоплили от консервите, които носели, и му помогнали да се нахрани. А служителка от общинската администрация в Кнежа поела уговорката да обезпечи на бай Иван персонален помощник, който да го посещава всеки ден.
„ В една от самотните къщи в с. Бреница ни посрещна стара незряща жена. Щом и се представихме кои сме и за какво идваме, тя потегли да ни целува ръка. Чувството беше неописуемо! Нередно беше. Ние би трябвало да им благодарим, че са ни отгледали и възпитали. Че са отдали живота си на страната и на близките. Струва си да се замислим...Можем да променим нещата “, пишат още във фейсбук участниците в групата Мисия „ Направи Добро “.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР