Доброволци от Български младежки червен кръст – Мездра, съвместно с

...
Доброволци от Български младежки червен кръст – Мездра, съвместно с
Коментари Харесай

Бели гълъби в небето в памет на жертвите от пътно-транспортни произшествия

Доброволци от Български юношески червен кръст – Мездра, взаимно с Община Мездра и на Районно ръководство на полицията, означиха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни катастрофи. Възпитаниците на учебните заведения „ Христо Ботев “, „ Св. Св. Кирил и Методии “ и „ Св. Климент Охридски “ в Зверино проведоха флашмоб по оказване на първа долекарска помощ, раздаваха листовки на водачите и издигнаха плакати с послания към водачите на пътни транспортни средства да бъдат деликатни на пътя и да съблюдават Закона за придвижване по пътищата. Въпреки студа, повече от 20 деца интензивно се включиха в самодейността. Към тях се причислиха кметът на Общината инж. Генади Събков и чиновници на полицията.
По мотив Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП участниците пуснаха в небето три бели гълъба.
Кметът на Общината похвали делото на младежите и сподели: „ Трогнат съм и съм удивен от това, което направиха нашите деца. Ние българите нормално сме със лично мнение по всички въпроси и мъчно се влияем от престижи, само че мисля че този жест, който направиха младите наши наследници заслужава голямо внимание. Дано ни разчувстван, нека да бъдем по-внимателни на пътя, нека да бъдем по-отговорни към себе си и към хората, които ни обичат “.
Ръководителят на младежите от Зверино Петя Илиева изрече своята признателност от взаимната работа на доброволци, община и полиция. Мероприятията бяха проведени на контролно-пропусквателен пункт „ Ребърково “, единствено на метри от така наречен „ Турски завой “, където постоянно стават пътно-транспортни катастрофи с драматичен край.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР