Доброволци на Младежкия червен кръст в Бургас обучиха деца от

...
Доброволци на Младежкия червен кръст в Бургас обучиха деца от
Коментари Харесай

Деца от приюта на отец Иван научиха как се дава първа помощ при воден инцидент

Доброволци на Младежкия червен кръст в Бургас образоваха деца от вкъщи на отец Иван, по какъв начин се дава първа помощ при воден случай. Възпитаници на дома за сираци и децата в риск от Нови Хан и село Якимово са на отмора в курортен комплекс „ Слънчев бряг “ до шести септември.
Младежите са част от благотворителен летен лагер за деца в неравностойно състояние. Това е мотивът за демонстрацията, която организираха доброволците на БМЧК-Бургас. Децата добиха първични умения и научиха за заплахите от които би трябвало да се защищават при плажуване, къпане в открити водни площи и в басейн. Знанията им бяха допълнени от демонстрации по какъв начин да оказват помощ на човек, който е претърпял случай и е изпаднал в безсъзнание, има строшен крак или мощно кръвотечение.

22 деца и младежи в риск отдъхват на морския бряг с финансовата поддръжка на БЧК-Бургас и спонсори. В края на престоя им край морето, всяко дете ще получи дарове, облекла, образователни принадлежности, играчки. Доброволките от общинската организация на БЧК-Несебър са планували парични средства, които ще дарят за потребностите на дома на отец Иван.

Освен в дома в село Нови Хан, част от фамилиите в потребност живеят в самобитна колонията от къщи, която се намира в село Якимово, област Монтана. 350 са семействата, които населяват двете села и за тях се грижи отец Иван, дружно със свои помощници и благодетели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР