Доброволци, част от световно фотографско движение подаряват потрети на хора

...
Доброволци, част от световно фотографско движение подаряват потрети на хора
Коментари Харесай

"Вярваме в доброто": Доброволци подаряват фотосесии на хора в неравностойно положение

Доброволци, част от международно фотографско придвижване подаряват потрети на хора в неравностойно състояние. Историята споделя Лиляна Боянова в рубриката „ Вярваме в доброто”.

В столичния център за младежи с интелектуални усложнения „ Светове” е специфичен ден – екип от гримьори, фризьори и фотографи прави фотосесия на младежите.

„ Те са толкоз разчувствани и толкоз щастливи, че могат да бъдат специални”, споделя Миряна Сирийски, програмен шеф на фондация „ Светът на Мария”.

Преди фотосите, всеки един от моделите минава за грим и прическа. Тема на фотосесията са любовта и другарството – по тази причина през днешния ден всеки е довел за фотографията някого, който обича.

Един от фотографите доброволци е Начо Каменов. „ Няма нищо по-ценно от това да създадеш наслада на другите, да видиш по какъв начин очите им блесват, по какъв начин са щастливи. На едни хора, които другояче в ъгъла на живота”, споделя той.

Веднъж направени, фотосите се обработват на място, отпечатват се, поставят се в рамка и се подаряват. Доброволците към този момент са дарили усмивка на хора от домове за деца и възрастни, снимали са и бежанци в центровете за настаняване.

„ Смисълът на самодейността е, че снимаме хора, които нямат опция да им бъдат направени качествени, студийни потретни снимки”, споделя Ники Спиров, уредник на самодейността.

Инициативата се организира в целия свят и е отворена за всички, които желаят да се включат. Нужни са само предпочитание, време и сърце.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР