Доброволно излизам от управлениетоВ извънредно изявление лидерът на „Има такъв

...
Доброволно излизам от управлениетоВ извънредно изявление лидерът на „Има такъв
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и тази агония!

Доброволно излизам от ръководството

В изключително изказване водачът на „ Има подобен народ” Слави Трифонов разгласи, че поставя завършек на обединението. „ Доброволно излизам от ръководството. От през днешния ден издърпвам министрите на Има Такъв Народ и поставям завършек на тази коалиция и на тази агония”, разгласи той.

„ Причините, заради които тази коалиция не работи и заради която ние нямаме място в нея, са две - Северна Македония и фактът, че в страната към този момент няма пари. По отношение на Северна Македония министър-председателят води друга външна политика, друга от политиката на Министерството на външните работи, на Народното събрание и политиката, заявена на Консултативния съвет при президента”, стимулира се водачът на Има Такъв Народ, предава.

„ Всичко е въпрос на морал. Ако ние искахме власт, щяхме комфортно да си стоим в ръководството и да се употребяваме от всички изгоди на властта. Че то в този момент би следвало да си ми е супер и да се преценявам с Кирил Петков и Асен Василев”, коментира Трифонов.

„ Аз не съм тук поради властта, дори не преставам да не се усещам политик. Заради моралния избор не направих държавно управление, когато имах най-вече депутати”, разяснява още Трифонов.

„ Ще стартират всевъзможни нелепости, че стопираме бюджета и какво ли още не. Затова ясно декларирам, че депутатите от Има Такъв Народ ще поддържат актуализацията на бюджета в частта за обществените ограничения и пенсиите на хората. Но няма да поддържат останалата част, тъй като е нездравословна и води страната към разруха”, изясни още той.

Напрежението на съвещанието на кабинета

„ Днес министрите на „ Има подобен народ” напуснаха съвещание на Министерски съвет поради извънредно неприятния бюджет, който показа министъра на финансите Асен Василев. Това е следващият мотив, който ясно и безапелационно демонстрира, че нито министър-председателят, нито финансовият министър се оправят, нито тази коалиция работи както би трябвало. Даже това е агония”, изяснява той.

„ Между другото, като споделям мотив - желая да ви кажа, че през целия си живот съм се старал да различавам сред мотив и причина. Напускането на министрите на Има Такъв Народ през днешния ден е мотив и това е следващият повод”, декларира Трифонов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР