Доброволецът от български произход - Никола Тюркеджи е човекът, издигнал

...
Доброволецът от български произход - Никола Тюркеджи е човекът, издигнал
Коментари Харесай

Доброволец от български произход с разказ от окопите край Киев

Доброволецът от български генезис - Никола Тюркеджи е индивидът, издигнал монумент на Васил Левски в Бердянск. Той отбранява столицата Киев. За свободата и войната - от окопите на Киев Никола споделя пред Българска национална телевизия.

Никола Тюркеджи е етнически българин от Бердянск. Доброволец във войната от 2014-2015 година Участва в борбата за летището на Донецк, която продължава над 240 дни.

" На 24 февруари, в 5:00 часа сутринта, откакто стартира пълномащабното нахлуване на съветския окупатор в моята страна, си събрах багажа небрежно, изпратих с доброволци фамилията си в Западната Украйна, и дружно с приятелите отпътувах за Киев да го защищавам ", споделя Никола Тюркеджи, войник от Сили за териториална защита.

Никола изпраща внучката си в Лвов. Взема си автомата, раницата и се включва в защитата на столицата в доброволческия полк " Карпатска сич ".

" Аз се причислих към бойните приятели от батальона " Карпатска сич ", с които през 2014 година ние бранихме източните граници на нашата страна. Като се организирахме, се оформихме като поделение на Териториалната защита на Киев, с цел да бъдем юридически законни и законно да браним страната ", добавя Никола Тюркеджи, войник от Сили за териториална защита.

Доброволческият му батальон копае окопи, разузнава, влиза в сражения с руснаците в разнообразни точки в покрайнините на столицата. Помага и на цивилните.

Дейността в батальона ни е ясно проведена, имаме хора, които дават отговор за тактиката и разузнаването. Поради това че успяхме да предотвратим неочаквани пробиви към Киев, в града сега не се водят бойни дейности ние построяваме своите позиции и осуетяваме проектите на врага, споделя Никола Тюркеджи, войник от Сили за териториална защита.

Батальонът " Карпатска сич ", в който Никола е доброволец, има освен отбранителни, само че и тактически задания. " Главното е оптимално бързо и оперативно да съберем разследващата информация и дейно да я използваме. Изграждаме бойни и отбранителни укрития, копаем окопи, изчисляваме разновидности за тактическо оттегляне, за контратаки и за отбраната на бойците, тъй като живота и здравето на всеки един от тях това е най-голямата полезност за нас ", изяснява той.

Един ден на Никола стартира през нощта и завършва през нощта. Сънят е час-два дневно. Батальонът му бди, когато другите спят.

Поради това, че руснаците бяха разрушени край Бровари, източно предградие на Киев, и Ирпин, западно предградие на Киев, столицата може обикновено да действа. Аз обезпечавам доставянето на храна и муниции до бойните ни позиции.

С Никола има още десетки елементарни украинци. Освен сражения и защита, Никола и другарите му оказват помощ на цивилното население всекидневно. С дребното камионче на Никола.

Ситуацията в столицата е много напрегната, обаче хората не губят оптимизъм, всеки оказва помощ с каквото може на съседите. Ние осигуряваме храна, медикаменти и артикули от първа нужда на възрастните хора. Организираме зелени коридори за цивилното население, осигуряваме транспорт на медикаменти и лекари по време на комендантския час.

Никола остава в Киев. Без значение какъв брой хора ще останат в столицата и дали силите ще устоят в сраженията.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР