Доброволен арест и признаване на вина за двама от измамниците

...
Доброволен арест и признаване на вина за двама от измамниците
Коментари Харесай

Обявени за международно издирване ало измамници се предадоха в полицията

Доброволен арест и признание на виновност за двама от измамниците на " ало " мафията.  Братята Георги и Васил се предадоха непринудено в районното полицейско ръководство в Гълъбово, написа Novini.bg.

Двамата бяха оповестени за интернационално търсене след следствие на Нова телевизия, в което беше показано по какъв начин те живеят необезпокоявани в Букурещ и извършат телефонни измами от там.

По информация на малкия екран се чака братята да сключат съглашение с прокуратурата, като единият да поеме виновността на другия. Вероятно те ще върнат парите на излъганото семейство от Стара Загора, на което преди година отмъкнаха 10 000 лв..

От прокуратурата ще упорстват за непрекъсната мярка " задържане под стража ".

Заедно със своя юрист братята Васил и Георги Василеви влязоха непринудено в полицейското ръководство в Гълъбово 10 минути преди обяд и резервираха безмълвие. Два часа по-късно в Съдебната палата на Гълъбово стартира гледането на техните ограничения за неотклонение.

Причинената обща щета за четирите измами е за към 25 000 лв..

И двамата при разпитите си през днешния ден като обвинени признаха за виновността си. Тук за сдържаност не може да се приказва, само че в последна сметка настояват, че ще възстановят всички породени с действията вреди, съобщи прокурор Желязко Рубаков.

Към делото има още един обвинен, който е бил мулето - вземал е парите от ужилените от " ало " измамниците.

И двамата обвинени, които през днешния ден съдът задържа, са към този момент осъждани за такива телефонни измами, единият в това число има наказване отнемане от независимост, а другият е условно. На този стадий няма такива пояснения, че са правили други измами в други региони и други места, изясни още прокурорът.

При възобновяване на взетите от " ало " измамниците пари, делото ще завърши със съглашение, само че при всички положения ще има ефикасни присъди отнемане от независимост, дават обещание от прокуратурата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР