Доброволчеството е нещо, за което е хубаво да се сещаме

...
Доброволчеството е нещо, за което е хубаво да се сещаме
Коментари Харесай

Две добрини, които можеш да направиш до края на юни

Доброволчеството е нещо, за което е хубаво да се сещаме през цялата година, а освен към празниците. Всички знаем какъв брой е хубаво, когато получаваме дарове, само че още по-хубаво е, когато самите ние даваме нещо от себе си и виждаме насладата в очите на индивида против нас.

А пък най-често става по този начин, че най-страхотните дарове, са надалеч от материалното и вършат нещо по-ценно от това да стоплят очите, те стоплят душите.

Ако се чудите по какъв начин можете да помогнете на чужд и по този начин да осмислите своя личен живот и да почувствате, че сте сторили нещо хубаво за някого, то до края на месеца имате минимум две благоприятни условия да го извършите, а виновниците за това са хората от доброволческата платформа TimeHeroes.

Хората там са герои, които оказват помощ и на нас да се превърнем в такива, предоставяйки ни дела, които да подкрепим, положително, което да създадем и начинания, за които да дарим средства или пък време.

Ние попаднахме да две съответни начинания, които се надяваме да бъдат подкрепени от повече хора, тъй като в действителност си заслужават.

Заведи възрастни хора на културно събитие в София - Идентифицирайки, че терзанието от нови и непознати места е мотив за обществена и културна изолираност измежду възрастните хора, фондация "Credo Bonum " стартира акция "Изкуство без възраст " - стратегия за деен културен достъп и обществено включване на хора в след-пенсионна възраст.

През юни програмата предлага четири дати за визити на концерти и изложения в София, отворени за всички искащи на възраст 65+.

Групите ще се събират пред Народния спектакъл и ето тук стартира твоята роля - да придружиш компанията възрастни дами и господа до мястото на събитието и да споделиш с тях страстта. Очаква се във всяко посещаване да се включат към 10 възрастни хора, плюс най-малко двама доброволци придружители. Входът е безвъзмезден за всички.

Повече детайлности за самодейността научете ТУК.

 възрастни баба дядо Thinkstock

Придружи незрящи на разходка в Южния парк през юни - Всеки уикенд потребителите на Дом за слепи лица в София, които нямат опция да излизат сами, чакат с неспокойствие да се срещнат с доброволци и да се разходят дружно с тях в Южния парк.

Домът е в кв. "Иван Вазов ", напълно покрай парка, а двата часа, които ще споделиш на разположение с един незрящ човек, са доста повече от оживление на чист въздух. Всяка разходка е в действителност късмет за директно другарство и удобна и за двете страни социализация.

Повече детайлности за самодейността научете ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР