Доброволческа приемна на Българския червен кръст заработи към спешното отделение

...
Доброволческа приемна на Българския червен кръст заработи към спешното отделение
Коментари Харесай

Доброволческа приемна в МБАЛ Свети Панталеймон в Пловдив

Доброволческа приемна на Българския червен кръст проработи към незабавното поделение на Многопрофилна болница " Свети Панталеймон " в Пловдив. Това е второто здравно заведение в града, което ще предлага тази услуга. Доброволците ще поддържат самотни, тежко заболели пациенти, които са постъпили в лечебното заведение и няма на кого да разчитат.

Пловдив

Приемната ще работи пред Спешното поделение в болничното заведение. Когато за лекуване постъпи уединен пациент, чиновниците на регистратурата ще го насочват към доброволците на Червения кръст. А те ще му оказват помощ да се придвижва през другите кабинети и отделения.
Таня Георгиева - шеф на БЧК-Пловдив: Идеята е, когато човек е в това положение, самичък, да бъде придружаван, да бъде упътван, да резервира успокоение, с цел да подготвим пациента по-спокойно и медицинските екипи да извършат качествено своята работа.
Очаква се в благородната самодейност да се включат към 40 доброволци.
Мария Кацарова - доброволец: Смятам, че всеки има потребност от поддръжка, изключително в подобен тежък миг, когато се постанова да постъпи в болница и от време на време може да бъде много мъчно да се ориентираш, когато си самичък човек.
Идеята за обществени мобилни екипи в здравните заведения е взаимствана от австрийския червен кръст. В Пловдив към този момент втора година доброволците на БЧК сполучливо оказват помощ на самотноживеещи възрастни хора.
Таня Георгиева - шеф на БЧК-Пловдив: Ние имаме ангажимент да ги транспортираме, в случай че имат потребност да хоспитализация или при изписване от болничното заведение също да ги придружим и да окажем помощ до дома.
Доброволците ще дават също обществена помощ на пациентите, както и при изписване от болничното заведение ще ги съпровождат до у дома.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР