ДоброТворците от Бургас“, които са доброволци към общинската инициатива Бургас

...
ДоброТворците от Бургас“, които са доброволци към общинската инициатива Бургас
Коментари Харесай

Бургаските доброТворци с първа зелена акция за годината, засадиха 50 люляка

" ДоброТворците от Бургас “, които са доброволци към общинската самодейност " Бургас харесва младите “, не лимитират активността си единствено до образуване и присъединяване в надпревари, културни събития и разнородни стратегии. Те от дълго време са се потвърдили като ценители и пазители на бургаската природа. Затова постоянно се включват в акции за разчистване, залесяване и тематични интелектуални игри в градски условия – лов на съкровища.

В неделя младите доброТворци използваха слънчевите утринни часове, с цел да съберат нерегламентирано изхвърлени боклуци и да засадят повече от 50 люляка. Първата дузина благоуханни шубраци е ситуирана пред укритието за наблюдаване на птици на брега на Атанасовско езеро – първа спирка по " Пътеката на саблеклюна “, със съдействието на Радостина Ценова от фондация " Биоразнообразие “. Останалите към 40 фиданки са засадени край алеята, свързваща археологическия комплекс " Акве Калиде “ и парк " Минерални бани “, както и в правата от бариерата до пивоварната METALHEAD.

Акцията бе проведена със съдействието на Община Бургас и съгласувана с ЦАУ " Освобождение “.

Младежите мощно се надяват, че повече бургазлии ще последват образеца им и ще допринесат интензивно за почистването на нечистите градски зони, поддръжката и опазването на новото.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР