Доброто здраве започва с червата и един от ключовите фактори,

...
Доброто здраве започва с червата и един от ключовите фактори,
Коментари Харесай

Храни за борба с киселинния рефлукс

Доброто здраве стартира с червата и един от основните фактори, които могат да повлияят на това, е киселинен рефлукс.

Градският метод на живот и диети доведоха до възходящ брой случаи на киселинен рефлукс, който затруднява храносмилането и може да аргументи цялостни здравословни проблеми като сърдечни болести и даже рак.

Киселинен рефлукс поражда, когато храната, която ядете, има противоположен поток, движейки се от стомаха назад към хранопровода. Въпреки това, има някои храни, които понижават киселинния рефлукс. Ето какви са те:

Джинджифил

Това е едно от най-старите в света средства за лекуване на киселинен рефлукс, употребявано в разнообразни култури и обичайни медикаменти повече от 2000 години. Именно коренището или коренът на джинджифила съдържа тези мощни изгоди. Можете или да смучете парче захаросан джинджифил, да си извършите отвара от джинджифил, като сварите малко сушен джинджифил на прахуляк или прясно настърган с вода, или даже да го добавите към храната си. Джинджифил би трябвало да се употребява в умерени количества, в случай че сте бременна или в случай че сте склонни към ниско кръвно налягане. Идеалното количество за консумация е към 1 г джинджифил дневно.

Лимон

 Лимонът оказва помощ при рефлукс

Лимонът е регулатор на киселинността, балансира равнищата на pH на тялото. Неутрализиращите киселини основават бикарбонати в стомаха и могат дейно да лекуват киселинния рефлукс. Има няколко метода да употребявате лимон за тази цел. Нарежете лимон на половина, поръсете малко каменна сол върху повърхността (освен в случай че нямате високо кръвно налягане, в този случай би трябвало да избягвате солта) и смучете лимона. Това дава мигновено облекчение. Можете също да смесите сока от лимон в чаша вода или сода и да го изпиете. Докато лимонът се употребява най-често, други цитрусови плодове като грейпфрут, портокали и даже киви са еднообразно ефикасни.

Белтъци

Витамин B6 оказва помощ на тялото ни да метаболизира избрани аминокиселини, което от своя страна понижава киселинния рефлукс. Сред храните, които са богати на витамин В6, яйчните белтъци са отпред в листата. Други храни, които можете да включите, са фасул, грах, цвекло, извара, банани и риба. Богатата на протеини диета с ниско наличие на въглехидрати ще помогне доста за понижаване на киселинния рефлукс.

Мед

Медът е едно от най-богатите в природата антибактериални и противогъбични субстанции, което работи върху стомашно-чревната система, убивайки бактериите - частично по тази причина има толкоз дълъг период на валидност. Той защищава от болесттите, свързани със стомаха, като язви и също по този начин оказва помощ за лекуване на киселинен рефлукс.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР