Доброто сътрудничество в сферата на земеделието между България и САЩ

...
Доброто сътрудничество в сферата на земеделието между България и САЩ
Коментари Харесай

Десислава Танева и Херо Мустафа обсъдиха сътрудничеството в сферата на земеделието

Доброто съдействие в областта на земеделието сред България и Съединени американски щати ще продължи и отсега нататък. Това стана ясно по време на среща сред министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и изключителния и пълномощен дипломат на Съединени американски щати за България Херо Мустафа.

Министър Танева уточни, че от млечните артикули все още страната ни изнася сирене и кашкавал за Съединени американски щати .,,България е изпълнила всички условия по процедурата за издаване на документ за експорт на мляко и чака завършването й “, разяснява министърът на земеделието, оповестиха от МЗХГ.
 пресцентър, МЗХГ
Десислава Танева срещна американския дипломат Херо Мустафа с дебата по Зелената договорка в новата Обща селскостопанска политика. „ Усилията ни са към тези зелени практики и нови технологии, щадящи околната среда, които могат да реализират резултат и да са изпълними “, посочи земеделският министър. Тя заяви, че идната седмица Министерството провежда и първото необятно разискване с сектора по идната тактика „ От фермата до трапезата – стабилно произвеждане на храни “.

През 2019 година аграрният стокообмен сред България и Съединени американски щати е в размер на 135.2 млн.долара, което е с 23.4% повече по отношение на миналата година. Водещите селскостопански артикули в българския износ за американския пазар през последните три години са слънчогледът, тютюнът и сирената, както и растения, употребявани основно в парфюмерията и медицината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР