Доброто сътрудничество между България и Европейската банка за възстановяване и

...
Доброто сътрудничество между България и Европейската банка за възстановяване и
Коментари Харесай

Бойко Борисов: България е предвидим партньор на ЕБВР

Доброто съдействие сред България и Европейската банка за възобновяване и развиване и капацитетът за бъдещо съдействие бяха разисквани на среща на министър-председателя Бойко Борисов с вицепрезидента на Европейска банка за възстановяване и развитие Пиер Хайлброн, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет. Хайлброн означи растежа на българската стопанска система, вложенията и потреблението, които са регистрирани в последния разбор на банката. Според премиера Борисов страната ни е предвидим сътрудник, който залага на фискалната дисциплинираност.

Той уточни, че главните вложения са в браншове, които генерират напредък, като обучение и инфраструктура. Политиката на държавното управление е ориентирана към възстановяване на бизнес средата посредством промяна на административното обслужване, поддържане на ниски налози и битка с данъчните измами и контрабандата, сподели Борисов. Българският министър председател и вице-президентът на Европейска банка за възстановяване и развитие разискаха и вероятностите за европейска интеграция на Западните Балкани. Чрез реализирането на планове в региона на инфраструктурата и изключително газовата, транспортната и цифровата съгласуваност Западните Балкани ще се приближат осезаемо към европейските си съседи.

През октомври тази година президентът на Европейска банка за възстановяване и развитие Сър Сума Чакрабарти предложения премиера Борисов дружно да открият Срещата на върха за вложения в Западните Балкани, която Европейска банка за възстановяване и развитие провежда през февруари 2018 година в Лондон. На срещата участваха вицепремиерът Томислав Дончев, както и Шарлът Ру, ръководещ шеф на Европейска банка за възстановяване и развитие за Централна и Югоизточна Европа и Лариса Манастърли, шеф за България на банката.
тагове бойко борисов европейска банка за възобновяване и развитие
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР