Доброто ръководене се отнася до това да разбирате нуждите на

...
Доброто ръководене се отнася до това да разбирате нуждите на
Коментари Харесай

5 признака, че шефът ви е с лоши лидерски умения и вреди на целия офис

Доброто управление се отнася до това да разбирате потребностите на хората, с цел да могат те да доближават до цялостния си капацитет и да се поддържа здравословна работна среда, написа Business Insider.

Нека забележим типовете шефове, които могат да накарат чиновниците си да изоставен и да доведат до съсипия в организациите.

1. Бюрократичният началник

Чудите се какво е токсичната управническа конструкция със мощно изразена подчиненост. Просто вижте процеса на утвърждение, с цел да получите кутия химикали за офиса. В една подчиненост има толкоз доста равнища на утвърждение, толкоз доста комисии, работни групи и препоръки, които се срещат. Може да има толкоз пластове на ръководство и стъпки нужни за взимане на дефинитивно решение, че чиновниците да са тотално демотивирани и ежедневно страдащи от бюрокрацията. По този метод им се декларира: " Ние не ви имаме вяра ".

2. Шефът, който не споделя информация

Мениджърите, които имат податливост да съхраняват информация вършат това, с цел да управляват средата и хората в нея.

А задушаващото практикуване на власт и надзор над хората е най-ефективният метод да се убие доверието. Обратното на този вид шефове са водачите, които работят отговорно, обичат да споделят информация с екипа си и показват бистрота с него.

3. Грубият началник

Както изяснява Робърт Сътън, професор в Станфордския университет, когато един началник е нелюбезен и се отнася зле към чиновниците това унищожава фокуса и мотивацията им. Всъщност работата с такива шефове може безусловно да е на живот и гибел. Шведски откриватели от Институт за проучване на напрежението към Стокхолмския университет са изследвали повече от 3100 мъже за 10-годишен интервал. Те откриват, че рисковете при служащите в среда с подобен вид началници за насърчаване на ангина, сърдечни удари и гибел са се нараснали.

4. Шефът, който не го е грижа за персоналния ви живот

Въпреки че работните графици стават все по-гъвкави и работенето от у дома все по-често срещано, доста от мениджърите към момента желаят да диктуват и управляват количеството работа и работните часове на чиновниците си. В резултат на това, постоянно персоналният и фамилният живот на хората нормално се жертват за работата. Извънредното претоварването постоянно става след повече от 50-часова работна седмица, къса отмора или липса на такава и когато сте разполагаем за работа 24/7. В взаимното изследване на Харвардския и Станфордския университет е открито, че дългото работно време е обвързвано с хипертония и създаване на нездравословни привички като тютюнопушенето.

5. Контролиращият началник

Работната среда може да стане доста задушаваща, в случай че шефът ви желае да има надзор над всички решения.

Такива мениджъри нямат задоволително доверие в екипа и по този начин дилемите рядко се делегират на други. В такава среда нормално място за групови полемики липсва, тъй като стилът на ръководство е автократичен, което лимитира творчеството и желанието за научаване на нови неща. Лоялните чиновници, които се пробват да намерят смисъла и задачата в своята работа, остават с нищо друго с изключение на със листата със задания от своите шефове. Ако работите с такива мениджъри, може би е време да актуализирате автобиографията си.
 3 изречения, които шефовете употребяват, когато желаят да ви уволнят
3 изречения, които шефовете употребяват, когато желаят да ви уволнят

Внимавайте за тях
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР