Доброто образование, което Абдул Мохамед получавал във Великобритания, не попречило

...
Доброто образование, което Абдул Мохамед получавал във Великобритания, не попречило
Коментари Харесай

Сестрата на едно от камикадзетата в Шри Ланка: Беше нормален, но...

Доброто обучение, което Абдул Мохамед получавал във Англия, не попречило момчето със сладко личице да се радикализира и да се трансформира в един от убийците в Шри Ланка.

``
реклама
" Моят брат внезапно стана доста сърдит и доста вманиачен ", споделя сестра му Самсул Хайда. Тя твърди, че той даже окуражавал другите мъже в фамилията им да си пуснат дълги бради.

" Той беше естествен, когато отиде да учи във Англия и естествен, когато се върна. Но стана надълбоко набожен, когато отиде в Австралия след завършването си. Тогава в Шри Ланка се върна друг човек ", добавя тя, представена от dnes.bg.

Абдул Мохамед към този момент имал дълга брада, а възприятието му за комизъм липсвало. Момчето станало съществено и отдръпнато от хората - не се усмихвал на никого, който не познава. Повече не се и разсмял.

Мохамед трябвало да детонира своята бомба в огромен хотел в Шри Ланка, само че нещо го объркало и той се взривил в доста по-малка къща за посетители. Според данните на проверяващите, във Англия момчето е учило в университета Кингстън в Лондон. Все още не е ясно дали радикализирането му е почнало още там.

Разтърсена от шока, че брат й е част от убийците, лишили толкоз доста животи, Хайда отваря фамилния албум и демонстрира изцяло друг човек - усмихнатият Мохамед, който се забавлява със своите другари.

" Той обичаше музиката и беше занимателен. Това, което се е случило с него, ме кара да се усещам тъжна, тъй като тъкмо преди да почине, не даваше на децата си да слушат музика, нито сподели добра дума на който и да било ", споделя Хайда.

По думите й, той постоянно е бил благоверен, само че щом се върнал от Австралия започвал да принуждава фамилията си да следва още по-крайно религията. Хайда непрекъснато спорила с него, само че най-после се отказала и прекратила всевъзможен контакт с него.

" Нещата излязоха отвън надзор ", споделя тя. Въпреки че Мохамед живеел на прилежащия ъгъл, двамата се отбягвали.

" Когато полицията пристигна да ми каже, че той е взел участие в атентатите, съвсем припаднах, спомня си Хайда. - Не мога да допускам, че стигна толкоз надалеч. "  

Точно преди да замине за Австралия, Мохамед се оженил за дъщерята на неговия наемодател в къщата, която обитавал откакто се върнал от Англия. Според сестра му, тя била " потайна и безмълвна ", а в този момент се намира в ареста, където е разпитвана.

" Нещо се е случило в Австралия, което го е трансформирало като човек. Той просто стана спокоен и въздържан ", безапелационна е Хайда.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР