Доброто начало на спортната 2020-а година продължава! България победи Франция

...
Доброто начало на спортната 2020-а година продължава! България победи Франция
Коментари Харесай

България пречупи Франция с 3:2 гейма в първия мач в Берлин

Доброто начало на спортната 2020-а година продължава! България победи Франция с 3-2 (25-23, 17-25, 25-22, 19-25, 15-8) в първия си мач от волейболната олимпийска подготовка в Берлин!

" Лъвовете " започнаха мощно и поведоха с 4-1. Тогава доста мощна серия направи новата звезда Жан Патри и " петлите " направиха серия от 7 точки. Тя бе прекратена от прелестна офанзива на Розалин Пенчев.

" Петлите " водеха до 16-13, само че тогава след доста мощна игра на нашите и прелестни сервиси на Виктор Йосифов, българите поведоха с 19-16. Геймът се завърза само че нашите удржаха преднината си до 22-19, след което " петлите " съумяха да се приближат на точка след начални удари на Тонюти. Тактическо вкарване на Чернокожев на сервис донесе доста значим ас и Цветан Соколов затвори гейма за 25-23.

Втората част зпочна равностойно, само че след това протече при цялостното предимство на френския отбор. " Петлите " поведоха с 11-7 след близо петминутен спор сред Лоран Тили и съдиите. В интерес на истината френският ментор беше прав. Съперникът съумя да се откъсне по-сериозно в резултата и да вземе елементарно втория гейм.

В третата част на терена се появи Алекс Грозданов, а на полето остана и Мартин Атанасов, който имаше периодически включвания в първите два гейма. На площадката се завърна се и Тодор Скримов. Българите стартираха с въодушевление и съумяха да запазят ритъма до края, макар опитите на съперника да се върне в играта. В основните моменти разликата сред двата отбора намаляваше, само че нашите затвориха сполучливо частта и си върнаха преимуществото в дуела след 25-22.

Четвъртият гейм още веднъж беше напълно за французите. На моменти играта ставаше равностойна, само че момчетата на Лоран Тили нямаха порблем да вкарата мача в тайбрек.

В решаващия гейм превъзходството на " лъвовете " беше цялостна. Французите печелеха точки единствено от сбъркани сервиси на нашите и в края подвигнаха бялото знаме. Те по този начин и не схванаха по какъв начин са изгубили с 8-15..

С максимален принос за успеха беше Цветан Соколов с 23 точки, резервата Мартин Атанасов добави 15 точки, а Виктор Йосифов се отличи са 12 точки. Той беше най-хубав на начален удар с 4 аса и направи 5 блокади. За противника единствено Жан Патри беше на равнище и завърши с 20 точки. Със 17 точки се регистрира Ървин Нгапет, само че той направи доста неточности във значимите моменти.

Утре България се изправя против Недерландия в 15:00 часа. Чистата победа е наложителна. След това ще са задоволителни два гейма против Сърбия в сряда за място на полуфиналите. Там противник може да ни бъде домакина Германия или европейския вицешампион Словения.

Французите останаха удовлетворени, че са измъкнали два гейма, тъй като победа против Нидерландия в сряда ще им подсигурява място в Топ 4.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР