Доброто корпоративно управление е едно от важните условия за увеличаване

...
Доброто корпоративно управление е едно от важните условия за увеличаване
Коментари Харесай

Заместник-министър Борисов: Корпоративното управление е едно от важните условия за увеличаване на доверието на инвеститорите

Доброто корпоративно ръководство е едно от значимите условия за увеличение на доверието на локалните и задгранични вложители към българския финансов пазар. Това съобщи заместник-министър Лъчезар Борисов по време на Кръгла маса във връзка 10 години от основаването на Националната комисия по корпоративно ръководство (НККУ) „ Корпоративно ръководство – създаване на устойчиви практики или регулаторно задължение “.

Зам.-министър Борисов уточни, че актуалното корпоративно ръководство спомага за устойчивото развиване на националните стопански системи и международното стопанство. „ Корпоративно ръководство и устойчивото развиване са две неразривно свързани тематики, а факторът за положителното корпоративно развиване - това са регулациите. Министерство на стопанската система се стреми да създаде регулации, които да дават отговор на условията и да бъдат в поддръжка за бизнеса “, акцентира Борисов.

По думите му стопанската система е повече експортно-ориентирана и по-малко задлъжняла спрямо минали интервали, а в България съществуват компании които могат да бъдат образец за положително корпоративно ръководство. Предвижданията са през 2020 година позитивното икономическо развиване на страната да продължи. Предварителните данни на националната статистика са за растеж на Брутният вътрешен продукт за трето тримесечие на 2019 година с 3.7%. Борисов добави, че принос за икономическия напредък ще имат потреблението и вложенията. „ Страната ни е водач в района по финансова непоклатимост, макроикономическо развиване и положение на кредитния рейтинг “, уточни Борисов. Той добави, че положителното корпоративно ръководство е значимо и за привличането на директни задгранични вложения под формата на дългови принадлежности.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР