Доброто е заразно, доброто е лавина и аз като съм

...
Доброто е заразно, доброто е лавина и аз като съм
Коментари Харесай

Лавина от добро: За силата на доброволците или как всеки може да помогне на хората в нужда

" Доброто е заразно, положителното е лавина и аз като съм почнала към този момент, не мога да спра, колкото и да съм изморена. Не върша никакви чудеса от смелост. Единственото нещо, което върша, е да отстранявам от времето си и да занимавам всичките си другари. "

Думите са на Тея Денолюбова, която към този момент 19-ти ден е загърбила работата и всекидневието си, с цел да се посвети се на координацията на помощи за бежанците от Украйна у нас.

В " Денят стартира " тя описа, че всичко е почнало непринудено и инцидентно откакто съумяла да откри заслон за три майки с деца от Украйна посредством обява във Facebook.

" Оттам се стартира - пост след пост - майки с доста деца, хора с кучета и котки, хора с по един сак, които ти споделят, че имат всичко, тъй като се тормозят. Ситуацията е фина и деликатна. Трябва доста да внимаваш да не обидиш човек. Те са хора с специалност, ужасно интелигентни. Говоря за прочувствена просветеност, която ни свързва. " - споделя Тея.

Споделя, че не се възприема като доброволец, тъй като за първи път се отдава толкоз интензивно на сходна идея. С помощта на приятелите си съумяват да оказват помощ на доста хора и не стопират - сега търсят заслон за майка с деца в Бургас. Събират и филантропична помощ в София, която ще изпратят на бежанския център в Русе.

И всичко това се случва само с помощта на емпатията на хората, акцентира Тея Денолюбова. Според нея страната не поставя задоволително старания, с цел да помогне на бежанците.

" Ако в България нямаше толкоз положителни хора, толкоз цялостни с емпатия хора, не знам какво щеше да се случи с тези бежанци. Най-страшното нещо, което може да ми се случи, е да съм бежанка с дете на 2г. в България, в случай че трябваше да разгадавам единствено на страната, а не бяха хората. " - споделя тя.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР