Доброслав Манчев, или по-известен в подземния свят на Онтарио като

...
Доброслав Манчев, или по-известен в подземния свят на Онтарио като
Коментари Харесай

Убиха български гангстер в Канада - познат като българинът Боби

Доброслав Манчев, или по-известен в подземния свят на Онтарио като " българинът Боби “, бил интелигентен, " изискан “, деятелен и доста трудолюбив.

Негов другар счита, че със своите качества той би могъл да направи милиони в корпоративния свят на Канада, отмъквайки милиони с куфарче, а не с револвер, написа bg-voice.com, базирайки се на " Торонто Сън “. Но вместо това, на 18 март тази година, малко преди девет вечерта, 51-годишният българин бил убит и умрял в канадския град Скарбъроу, Торонто.

Неговият другар разкрива пред изданието детайлности за живота на Манчев и неговото наличие в канадския ъндърграунд.

Двамата се срещнали още като младежи във фитнес зала и бързо станали другари. " Боби изглеждаше като питбул и по това време искаше да стане герой. Семейството му беше от България и той имаше тежкото мислене на източноевропеец “, споделя приятелят му, който отхвърля да разкрие самоличността си от боязън от последици.

Семейството на Боби имало кафенето " София “ в Скарбъроу, както и прочут брой къщи в покрайнината. Още като напълно млад Манчев почнал да се занимава с кражби.

Целта му били първокласните коли, а той бил " супер “ водач.

" Боби караше като експерт още като младеж. И беше смел, не се опасяваше от нищо “, споделя приятелят му с усмивка и прибавя, че Манчев е бил най-големият апаш на коли в страната.

Той разказва Манчев като огромен мъж, мощен като вол. Можел да вдигне до 180 кг. След това се захванал с бизнеса със стероиди. Приятелят му признава, че и той бил част от него.

" Разработихме този бранш, стероидите не бяха противозаконни, в случай че ти си търгуваш с тях “, споделя приятелят. В техния бизнес обаче не било напълно по този начин. Приятелят на Боби бил задържан през 1990 година и по този начин завършил с гангстерския живот. След като изкарал няколко години в пандиза, той решил да оправи живота си и в никакъв случай повече не погледнал обратно.

Манчев обаче траял да напредва към върховете на подземния живот в Онтарио. За последно преди убийството му той се загатва в обява на " Торонто Сън “ през 2008 година за опиати и трафик на оръжие.

Ченгетата тогава го нарекли мозъка на интервенцията. Манчев знаел доста добре по какъв начин работи полицията. През 2000 година той влезнал в пандиза за шест години и половина за управление на незаконна тайфа, която включвала и някогашен служител на реда от Торонто – Дарин Купър. Манчев, Купър и останалите гангстери от групата употребявали полицейски униформи и коли, с цел да ограбят свои сътрудници наркотрафиканти.

През 2008 година детектив Джеймс МакСюин разказва Манчев като " интелигентен и изтънчен… Неговият сътрудник е някогашен полицейски офицер от Торонто, той има цялостна информация за това по какъв начин полицията работи. И защо ли още не… “. А изпеченият нарушител имал още един ас в ръкава си, който по този начин и не съумял да изиграе.

Той бил подготвен да се върне назад в България, написа " Торонто Сън “. Детективите разкрили в дома му евро, подправени персонални карти и паспорти. Във фризера пък разкрили 50 000 $ в брой.

Приятелят на Манчев не бил шокиран, че животът му завършил след дъжд от патрони. " Изненадан съм, че живя толкоз дълго “, признава мъжът и добавя: " Това е доста тъжно, той в действителност можеше да е освен това “.

Обвинен за убийството на българина е 48-годишен мъж – Джоузеф Пакет от Торонто. Името му не се среща в престъпните летописи досега и наподобява не е звезда в подземния свят. Поне не като Боби Манчев, приключва " Торонто Сън “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР