Доброслав Димитров бе преизбран за председател на организациятаСъздаване на благоприятни

...
Доброслав Димитров бе преизбран за председател на организациятаСъздаване на благоприятни
Коментари Харесай

БАСКОМ настоява за запазване на плоския данък

Доброслав Димитров бе избран отново за ръководител на организацията

Създаване на удобни условия за българските софтуерни компании е приоритет на БАСКОМ
(снимка: CC0 Public Domain)

Дигиталната промяна на стопанската система и запазването на плоската данъчна система са измежду целите на новия Управителен съвет на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

Новото управление на БАСКОМ ще продължи да отстоява всички обществено изразени позиции на организацията, в това число тази срещу изборното понижаване на Данък добавена стойност като обществена мярка и все по-настоятелните претенции за цялостна проверка на данъчния модел без изчерпателен разбор и никаква оценка на въздействието от сходен ход.

Доброслав Димитров бе избран отново за ръководител на БАСКОМ
(снимка: БАСКОМ)

БАСКОМ упорства да не се усилват директните, косвените налози и оптималния застрахователен приход за работещите и транспарантни бизнеси, както и да се приоритизира цифровата промяна на стопанската система в унисон с Плана за възобновяване на Европейската комисия „ Следващо потомство Европейски Съюз ”.

Асоциацията предлага също да се премисли политиката по понижаване на държавния банкет и увеличение на семестриалните такси през академичната 2020/2021 година за студенти в специалности, свързани с информатика, осведомителни технологии, компютърни науки и софтуерно инженерство.

Новият УС на БАСКОМ бе определен на постоянно Общо заседание на организацията. За втори мандат като ръководител е избран отново Доброслав Димитров, съосновател на Империя Онлайн. Бистра Папазова от Кобилдър Интернешънъл, Виктор Билянски от Скейл Фокус и Станислав Овчаров от Мусала Софт  са новите членове на Управителния съвет.

С цел последователност към новия Управителен съвет на БАСКОМ е образуван Консултативен съвет, който включва всички някогашни ръководители на организацията, като те остават интензивно ангажирани с нейните цели и дела.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР