Добросъвестност, равнопоставеност, почтеност, конфиденциалност и колегиалност и учтивост - това

...
Добросъвестност, равнопоставеност, почтеност, конфиденциалност и колегиалност и учтивост - това
Коментари Харесай

Одобриха етичния кодекс на чиновника

Добросъвестност, равнопоставеност, честност, конфиденциалност и колегиалност и вежливост - това са главните правила на държание, които държавните служители би трябвало да съблюдават при връзките си с жителите и бизнеса според новия Кодекс за държание на чиновниците в държавната администрация.

Той е утвърден с разпореждане на държавното управление на днешното му постоянно съвещание. Освен тези правила обаче има и други, въпреки и посочени по този начин да се каже във второ изречение на формалното известие за решението - правда, преданост, почтеност, безпристрастност, политическа индиферентност, отговорност и отчетност.

Администрацията ще е задължена да съблюдава тези правила в това число в общуването си посредством осведомителни и информационни технологии. Служителите ще са длъжни да не демонстрират неучтивост, неблагоприличие и пренебрежение към лицата, които обслужват, твърди държавното управление. Акцентира се на възбрана да се одобряват дарове, услуги, пари, облаги или други изгоди, които могат да повлияят на осъществяването на служебните отговорности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР