Добросъвестен гражданин е помогнал за осуетяването на телефонна измама на

...
Добросъвестен гражданин е помогнал за осуетяването на телефонна измама на
Коментари Харесай

Нает за превоз мъж осуети измама на възрастна жена от Етрополе

Добросъвестен жител е оказал помощ за осуетяването на телефонна машинация на стара жена от Етрополе, оповестиха от ОДМВР - София.

Около 18.25 часа на 21 юни гражданин на Етрополе алармирал в полицията, че 82-годишната му майка е станала жертва на телефонна машинация. Възрастната жена получила телефонно позвъняване от непозната, която съобщила, че щерка е потърпевша при злополука и би трябвало да бъде оперирана, като с цел да не ампутират крайници, ще е нужна сумата от 5 000 лв.. Потърпевшата споделила, че може да откри единствено към 2 000 лв., след което съгласно направената спогодба, поставила парите в найлонов плик и го закачила на оградата на адреса си. Благоприятната развръзка на случая настъпила рано тази заран, когато жител се явил в районно управление (на МВР) - Етрополе, предал плика с парите и декларирал пред чиновниците на реда, че съгласно него е бил замесен в незаконно действие. Мъжът обяснил, че е бил нает по телефона за транспорт на документи, само че откакто взел парите от вкъщи на пенсионерката, заподозрял, че най-вероятно се касае за машинация. Действията по следствието не престават в границите на формираното по случая досъдебно произвеждане.

ОДМВР - София употребява случая още веднъж да моли горещо към жителите да бъдат бдителни и никога да не подхващат заплащания и предоставяне на пари, поискани по телефона, тъй като рискуват да бъдат излъгани. При приемането на сходен жанр позвънявания, свързани с условието за незабавно предаване на пари за родственик, първата и най-важна стъпка е да се направи противоположна връзка с околните, с цел да се ревизира истинността на историята.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР